Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı F. Yaşar, CHP'den istifa etti mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Nisan 2012 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bir süre önce CHP Yenimahalle İlçe Kongesi'nde yumruklu saldırıya uğramıştı. Parti Genel Meclisi yaşanan olaylar karşısında duyarsız kalınca, Başkan Fethi Yaşar partiden istifa edeceği ileri sürüldü.

Bütün bu yaşananların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başkan Fethi Yaşar ile, onu istifadan vazgeçirmek için 2 kere görüştü.

Yaşar'ın yanı sıra 19 Belediye Meclis Üyesi de yaşananlara tepki olarak, istifa edeceklerini imzalı bir biçimde dile getirdi.

En son alınan bilgilere göre Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kemal Kılıçtaroğlu ile çalışmak istemediğini, istifa dilekçesini CHP Genel Merkezine gönderdiğini, en geç salı gününe kadar istifa edeceği kulislerden sızan bilgiler arasında.

AKP'den mi aday olacak?

Yapılacak seçimlerde bağımsız aday olmayı düşünen Fethi Yaşar'a AKP'nin talip olduğu ve yenimahalle belediye başkanlığı için adaylık teklifinde bulunacaklar ileri sürüldü.

Abdullah Yüce / mansethaber.com


Şenol Balaban CHP'den istifa etti

CHP Ankara Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban partisinden istifa etti. Balaban'ın ardından 19 Belediye Meclis üyesi de istifa dilekçelerini yazdı. Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ise 10 Nisan'da istifa etmesi bekleniyor.

CNN TÜRK'e konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, dilekçeleri bugün genel merkeze göndermeyi planladıklarını söyledi.

Balaban, Yenimahalle İlçe Kongresi'nde Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a yönelik gerçekleştirilen yumruklu saldırının son damla olduğunu söyledi.

Balaban istifa kararlarında Genel Merkez'deki bazı yöneticilerin kıymet bilmemesinin de etkili olduğunu vurguladı.

Şenol Balaban'ın ifadesine göre, Yenimahalle Belediyesi'ne AK Parti ve MHP'den teklif geldi. Ama Belediye yönetimi Yaşar'ın istifasının ardından bir süre bağımsız kalıp teklifleri değerlendirmeyi planlıyor.


Memurlar.net'in notu: Samanyolu haber yayın grubu Ankara temsilcisi Abdullah Akadiroğlu twitter'da iddialar için "Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın CHP'den istifa ettiği haberi doğru değil." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber