KCK ana davası 18 Nisan'a ertelendi

Diyarbakır'da 99'u tutuklu toplam 152 sanığın yargılandığı terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen 'KCK' ana davası 45.duruşması 18 Nisan 2012 tarihine ertelendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah erken saatlerde başlayan davanın bugünkü duruşmasına tutuklu 68 sanık katıldı. Duruşmanın sabah oturumunda kapatılan DTP'nin kadın meclisi üyesi Seve Demir ile ilgili dosyadaki deliller ve 'Mercek' kod adlı gizli tanığın beyanları okundu. Öğleden sonraki oturumda ise BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ile ilgili dosyadaki deliller okundu. Ayrıca Irmak ile ilgili 'x', 'Papatya' ve 'Mercek' kod adlı gizli tanıkların beyanları da okundu. Sanık Irmak'ın KCK'nın kadın yapılanması olan Demokratik Özgür

Kadın Hareketi'nde kadro diye tabir edilen üst düzey yönetici olarak faaliyet gösterdiği ileri sürüldü. Savunma için söz verilen Irmak, Kürtçe konuşunca mahkeme başkanı mikrofonu kapattı. Ardından söz alan sanık avukatlarından Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, "Kürtçe konuşulanları biz de tam tercüme edemiyoruz, böyle olunca sanıklar kendilerini tam ifade edemiyor" dedi.

Akşam saatlerine kadar süren duruşma verilen aranın ardından mahkeme heyeti tarafından 18 Nisan 2012 tarihine ertelendi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber