Başakşehir'de bulunan patlayıcılara ilişkin soruşturma tamamlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2012 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başakşehir'deki Atatürk Olimpiyat Stadı'nın çevresinde yere gömülü halde ele geçirilen 4 kilo 622 gram plastik patlayıcı ya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Emin Aydinç tarafından hazırlanan iddianamede 2 şüpheli hakkında 22 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı çevresinde yapılan kazılarda 4 kilo 622 gram plastik patlayıcı, 2 adet kablo ile bağlı fünye ve 1 adet mayın ele geçirilmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Emin Aydinç, olayla ilgili tutuklanan 2 kişi hakkında hazırladığı iddianameyi tamamladı. Başsavcı vekili Fikret Seçen'in onayının ardından İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede şüphelilerinden Metin İnce'nin, 'terör örgütü PKK üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak' suçlarından 9,5 yıldan 22 yıla, Özkan Bayhan'ın hakkında ise 'terör örgütü PKK üyesi olmak' ile iddiasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis talep ediliyor.

İstanbul 17.Ağır Ceza Mahkemesinin 15 gün içerisinde iddianamenin onayı yada reddi yönünde bir karar vermesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber