Akaydın'dan 'kadrolaşma' açıklaması: Ayıplı bir durum yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, partisinin Kemer ilçe kongresinde sarf ettiği kadrolaşmayla ilgili sözlerine '3. Hizmet Yılı' toplantısında açıklık getirdi. Yaptığında 'ayıplı' bir durum olmadığını savunan Akaydın, belediyeye personel alımında izlediği üç yol olduğunu anlattı.

Akaydın iş, liyakat ve referans sıralamasında bulundu. "Tabii ki partililerim benim için önemli kişiler. Onların referansına bakarım. Olay bu." diyen Akaydın, "CHP'lileri doldurmadım. Kabaca yüzde 40'ının CHP'li referansı vardır. Ama bu demektir ki yüzde 60'ında da yoktur. Kriterlerimi söyledim son derece adil." şeklinde kendini savundu.

Yaptığı işin 'ayıplı' bir tarafı olmadığını, kızını veya oğlunu işe almadığı için kendisine küsen arkadaşları olduğunu, emeklileri işe almama gibi bir prensibi bulunduğunu dile getiren Akaydın, "10 bin işe yerleştirme yaptık, bunun 4 bini işten ayrıldı. Başka işler buldular. Başka bir şey daha söyleyeyim. Bizim istihdam ofisimiz sadece belediyeye yerleştirmez. Özel sektöre de işçi bulur. Biz, İşkur gibi çalışırız. Yok böyle belediye." diye konuştu.

CHP ve partilileri hakkında kamuoyu önünde konuşmadığını, Kemer'deki kongrenin ise partisinin özel alanı olduğu için rahat hareket ettiğini ifade eden Akaydın, orada bazı CHP'lilerle ilgili sözleriyle ilgili şunları söyledi: "Hoca gemileri yaktı diyorlar. Ben niye gemileri yakayım, beni destekleyen partililerim var. Siyaseti entrika ile yürüten insanları gözlerinin önüne serdim. Partilik bu değil. Partililik; açık sözlülük, namusluluk. Sadece kendine, kendi grubuna bir siyasi rant sağlama makamı değil dedim. Kimsenin gölgesi altında siyaset yapmayın dedim. Bir şey daha söyledim. Konfüçyüs'ün güzel lafı var: 'Küçük insanların gölgesi uzamaya başladığında güneş batıyor demektir'. Ben partimize bir şey demedim ki, kime söylediğim belli. Ben, 'kral çıplak' dedim. Kral çırçıplak yahu."

Mustafa Akaydın, 15 Nisan Pazar günü partisinin CHP İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 'Belediyenin içinde belli sayıda partili var, işçi var. 10 bin kişiyi işe yerleştirdim. Bunların yüzde 40'ı parti referansıyla yerleşmiştir, üç yıl boyunca. 220 tane üye var belediyede.' ifadesini kullanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber