Vali Mutlu : 'İlk belirlemelere göre 15 kilogram A4 patlayıcı madde gözüküyor'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'ndaki aramalarda ilk belirlemelere göre 15 kilogram A4 patlayıcı ve 44 kilogram civarında da toz bir madde ele geçirildiğini açıkladı.
Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başakşehir'de bulunan Endüstri Meslek Lisesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'ndaki aramalara ilişkin bir sorusu üzerine Vali Mutlu, "Hassasiyetle takip ettiğimiz bir operasyonu bugün neticelendirmiş olduk. Dün gözaltına aldığımız terör örgütü mensupları var. Güvenlik Patlayıcılarla ilgili istihbaratlarımız doğrultusunda daha önceden belirlemiş olduğumuz

yerlerde çalışmaları başlattık. Zeytinburnu'nda bulunan Kozlu Mezarlığı'nda patlayıcılara ulaştık. İlk belirlemelere göre 15 kilogram A4 patlayıcı madde gözüküyor. Bunlarla ilgili daha net bilgileri yapılacak emniyet çalışmaları sonucunda paylaşabiliriz. İlk belirlemelere göre 44 kilogram civarında da toz bir madde var. Onun kimyasal olarak ne olduğunu daha sonra laboratuar tetkiklerinden sonra belirleyeceğiz. Şu anda ulaştığımız bulgular bunlar" dedi.

"1 Mayıs ile ilgili bir planlama var mı?" sorusu üzerine ise Vali Mutlu şunları söyledi:

"Bir müracaat olsun ona göre de ayrıca değerlendiririz. Olmadan bir şey de söylemeyeyim. Olduktan sonra gerekli değerlendirmeleri her zaman İstanbulumuzun huzuru güvenliğini gerçek istihbaratlar doğrultusunda değerlendiriyoruz. Geçen yılda bununla ilgili izin sürecini son iki gün içerisinde tamamlamıştık. Dolayısıyla bunları da takip edeceğiz. İstiyoruz ki İstanbul'umuzda her şey huzurlu yürüsün. Şu ana kadar da bize müracaat bildiğim kadarıyla olmadı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber