Meclis'te ?Domuz' gerilimi!/ Video

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Nisan 2012 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkındaki gensoru görüşmelerinde Şahin, BDP ve KCK'-nın içinde bulunduğu yapının domuz eti yemeyi teşvik ettiğini öne sürünce ortalık karıştı

Şebnem HOŞGÖR ANKARA / VATAN

BDP'nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında, Nevruz kutlamalarında yaşanan olaylar nedeniyle verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, TBMM Genel Kurulu'nda BDP ve CHP'lilerin ?kabul? oyuna karşılık, AK Parti ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi. Gergin geçen görüşmelerde BDP'liler ile AK Partililer arasında kavga çıkmasına ramak kaldı. Hakaretlerin karşılıklı havada uçtuğu görüşmelerde, Şahin'in BDP'li iki milletvekili arasındaki görüşmeye atıf yapması üzerine BDP'liler Bakan'ın telefonların dinlendiğini itiraf ettiğini öne sürdüler.

TBMM'de 'Domuz' kavgası

Görüşmelerinde söz alan BDP'li Adil Kurt, Şahin'in Erzurum'da kendisini davul zurna ile karşılattırdığını ifade ederken buna ilişkin fotoğrafı gösterdi. Kurt ?İşte sizin bakanınız bu. Bakan sizin sevginizden ancak burada takla atarsanız emin olur. Ya da gensoruyu reddettirmek için Sayın Bakan'a burada takla attırmak lazım? diye seslendi. Kurt, AK Partililerden gensoru önergesine ?kabul? oyu vererek kabineyi ?defodan? kurtarmaları çağrısında bulundu.

?Kürtleri Cebren Köleleştirme' örgütü

Şahin ise konuşmasına, BDP'nin ve KCK'nın içinde olduğu yapıyı anlatma fırsatı verdiği için BDP'lilere teşekkür ederek başladı. Şahin, ?Sokaklar işgal edilerek, otobüsler yakılarak, bölücü örgüt adına biz buralardayız mesajı vermek isteniyorsa bunun adı Nevruz değil, Nevruz adına yapılan bir başkaldırı, bir fırsatçılıktır? dedi. 21 Mart dışındaki kutlamalarda olay çıkartılacağını KCK'nın ?verdiği talimatları dinleyerek? öğrendiklerini söyleyen Şahin KCK için ?Kürtleri Cebren Köleleştirme örgütü? tanımını kullandı. Gerekli tedbirleri almalarına karşın ?BDP ve uzantılarının durmadığını? ifade eden Şahin, İstanbul ve Diyarbakır'da yakılan otobüsler, taşlanan otobüs durakları ve taşlanan dükkanların resimlerini gösterdi.

BDP'li bir kadın vekilin militanca meydanlarda gezerek, kanunsuz gösterileri kışkırttığını söyleyen Şahin ?İsteyerek mi buralarda oldular. Hayır istemeden oldular. Biliyorum. Çünkü biz Nevruz ile ilgili genelgeyi yayınladıktan sonra aralarında geçen bir diyalog... İsim vermeyeceğim milletvekilleri... ?İyi ki yayınladı genelgeyi bakan. Yoksa meydan meydan şehir şehir gezip, harap olacaktık. 1 günde bu işi halledeceğiz. Ne güzel oldu' diye konuşan onlar. İstemeden gidiyorlar, mecburlar, özgür değiller, bir yerlere bağlılar. O yer neresi? Başbakanımızın dediği gibi Efendileri var bellerinden iple bağlılar. Çekerler vurarlar, koyverirler, gezerler. Emir alırlar yaparlar? dedi.

?Domuz eti yediriyorlar'

Konuşmasında BDP ve KCK'nın, ülkeyi bölmeyi amaçlayan ?lanetli yapının uzantısı? olduğunu söyleyen Şahin, ?Bu yapıda İslam inancı yoktur? diyerek, duvarlarında ?zerdüşlük? ve ?yezidilik? inaçlarına ilişkin semboller bulunan bazı kültür merkezlerinin fotoğrafları gösterdi. ?Bu dinsizlik yapısıdır? diyen Şahin, PKK'nın eğittiği kişelere domuz eti yemeyi tavsiye ettiğini, sahne namaz kıldırdığını, sahte imamlarla İslam'la dalga geçtiğini öne sürdü. Şahin sözlerini ?Bu yapının özünde Kürtlerin peygamberi haşa Başkan Apo vardır? dedi. Şahin sıra kapaklarına vurarak kendisini protesto eden BDP'lilere ?Hiçbir şeye gücünüz yetmediği gibi elleriniz o sıraları kıramaz? diye çıkıştı.

BDP grubu ayakta

Şahin'in konuşmasının ardından BDP'li vekiller ayağa fırlayarak sataşma olduğu gerekçesiyle söz istediler. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, parlamentoda bu kadar seviyesiz ve halkların inançlarıyla alay eden bir konuşmaya ilk kez tanık olduğunu belirtti. BDP'li Hasip Kaplan ise Şahin'e ?Taklacı, oynacı, zurnacı ve ne dediğini bilemeyen bakan, ustalık kabinesinin en rezil duruşunu gösterdi? diye seslendi. BDP'li Sırrı Sakık da Şahin'in milletvekillerinin dinlendiğini itiraf ettiğini belirterek ?Dinlenen vekilleri açıkla. Açıklamıyorsanız namertsizin, alçaksınız siz. Bu ülkeyi, bayrağı, Başbakan'ı seviyor musun sen? O zaman bir takla at. Zaten taklacı bir bakansın? diye bağırdı. Tartışmaların ve karşılıklı sataşmaların yaşandığı bir oturumun ardından Şahin hakkındaki gensorunun gündeme alınması reddedildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber