Siirt belediye başkanlık makamı sınıf oldu

Siirt'te Mehmetçik İlköğretim Okulu 4-D sınıfı öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinde bulunan Yerel Yönetimler dersini, Başkanlık makamında Belediye Başkanı Selim Sadak'la birlikte işledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2012 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmetçik İlköğretim Okulu 4-D sınıfı oluşturan 40 öğrenci, Sosyal Bilgiler dersinde bulunan yerel yönetimler konusunu sınıf öğretmenleri Hikmet Özyeşil öncülüğünde Başkanlık makamında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile birlikte başkanlık makamında işledi. Ellerinde ders kitaplarıyla birlikte sınıf öğretmenleri ile yerel yönetimler konusunu işlemek üzere gelen Mehmetçik İlköğretim Okulu-D sınıfı öğrencileri dersin başlamasından önce Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'a bir demek çiçek verdi. Daha sonra dersi başlatan Sınıf Öğretmeni Hikmet Özyeşil yerel yönetimler konusunu derste işlediklerini ancak öğrencilere yerel yönetimleri yerinde uygulaması görmek için bu ders saatinde konuyu uygulamalı olarak Belediye başkanlık makamında yapmak istediklerini, bu isteklerini kırmayıp makam odasını sınıfa açan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'a teşekkür ettikleri söyledi. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da ders başlamadan yaptığı konuşmada ülkenin geleceği olan çocukları görmenin ve makam odasında ders işlemek istemelerinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Yerel yönetim olarak yaptıkları tüm çalışmaların, yatırımların ve hizmetlerin yarını büyükleri olan çocuklara iyi bir gelecek, barış huzur dolu, kavgasız, çatışmasız ve barış içinde bir yaşam hazırlamak olduğunu belirten Başkan Sadak, gelecekte halka belirli mevkilere gelerek topluma faydalı bireylerin yetişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Öğrencilere yerel yönetimin toplum gereksinimleri ve ihtiyaçları doğrultusunda toplumun yerinden yönetmek, toplam hizmet vermek olduğunu ifade eden Sadak, yerel yönetimlerin muhtarlıklar, belediye meclisi, il genel meclisi ve belediye başkanlarından oluştuğunu ve bunların halk tarafında seçildiğini, bunların belli süre ile köy mahalle, ilçe ve illerde toplumu yönettiğini ifade etti.

Sadak, öğrencilere Siirt belediyesinin organizasyon şemasında belediyenin çalışma sistemini anlatarak Siirt belediyesi bünyesinde 2011 yılında yapılan faaliyetleri anlatı. Dersin sonunda öğrenciler tarafından yerel yönetimler ile ilgili gelen soruları yanıtlayan Sadak, Sınıf Öğretmeni Hikmet Eryeşil'e Siirt Belediyesinin 2011 yılı faaliyet raporunu hediye etti. Ders bitiminde öğrencilere şeker dağıtan Sadak, daha sonra Siirt belediyesi önünde öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber