Türk Sağlık Sen: Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar arttı, ilgililer harekete geçmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların giderek attığını söyledi. Kahveci, "Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi için güvenlik tedbirleri artırılmalı, cezalar caydırıcı hale getirilmeli." dedi.

Kahveci, Türk Sağlık Sen Giresun Şubesi'ni ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kahveci, sağlık çalışanlarına yönelik artan saldırılara dikkat çekti. En son Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Opr. Dr. Ersin Arslan'ın uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Kahveci, sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıların önlenmesi için devletin ilgili kurumlarının harekete geçmesini istedi.

"Artık sağlık çalışanları şiddete maruz kalmamalı." diyen Kahveci şunları aktardı: "Bunun için güvenlik tedbirleri artırılmalı. Yine saldırıların caydırıcı olması için cezalar yeniden düzenlenmeli. Bu tür suçları işleyenlere en ağır cezalar verilmeli."

Sağlık çalışanlarının zaten çok zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını aktaran Kahveci, "Vatandaşlarımız zor şartlar altında kendilerine hizmet vermeye çalışan sağlık çalışanlarına daha hoşgörülü olmalılar. Buradan vatandaşlara bu yönde çağrıda bulunuyorum. Onlara gösterdikleri üstün çalışma azmi ve özveriden dolayı saygı göstersinler." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber