MEB: Yeni yasal düzenleme olmadan kariyer öğretmenlik sınavı açılamaz

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü, uzman öğretmenlik sınavı açılmasını talep eden öğretmenlerin dilekçelerini Bakanlığa gönderen Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne resmi cevap verdi. Resmi cevapta, "Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliğinin" uygulama imkanının kalmadığına dikkat çekildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konu hakkında ?Uzman Öğretmenlikte son durum nedir?? haberimizde, Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda hazırlanan yeni Kariyerle ilgili Kanun Tasarısının Başbakanlıkça 2/4/2010 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderilmiş olduğununu belirtmiştik. Kanun tasarısı kanunlaştıktan sonra uygulamaya yönelik Yönetmelik güncellenerek uygulamaya geçilecektir.

Millî Eğitim Bakanlığı; Anayasa Mahkemesinin kararında belirttiği gibi Hizmetiçi eğitimin puanla değerlendirilemeyeceği, sınava başvuru süresinin yönetmelikle belirlenemeyeceği ve uzman öğretmenlik ile başöğretmenlik kadrolarına kontenjan ayrılamayacağı hakkındaki tespitlerini gözeterek hazırlayacağı kanun taslağını Başbakanlık makamına sunulması, taslağın Bakanlar Kurulunca kanun tasarısı haline getirilip Meclis Gündemine sunulması alt komisyonlarda görüşüldükten sonra Meclis Genel Kuruluna getirilmesi gerekmektedir. Ancak, 2 Haziran 2010 tarihli ?Kariyer öğretmenliği düzenleyen tasarı Meclis komisyonundan geçti? şeklindeki Anadolu ajansının haberinde, tasarının alt komisyondan geçtiği fakat yasalaşmadığı görülmektedir.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu tarafında 2010 yılında görüşülen ve genel kurula sunulan tasarını tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber