TIR, üst geçidin 5 tonluk bağlantı demirini yıktı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde facia ucuz atlatıldı. Alsancak Limanı'na 21 ton ağırlığındaki makine parçası götüren TIR, inşaat halindeki yaya üst geçidinin bağlantı demirine çarptı. 5 ton ağırlıktaki demir, büyük bir gürültüyle yola düştü. Kaza sırasında üst geçidin altından araç ve yayanın geçmemesi olası bir faciayı önledi.
Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaza, saat 02.00 sıralarında, Anadolu Caddesi üzerinde meydana geldi. TIR şoförü Zafer Güneş (53), Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikadan çimento fabrikaları için üretilen 21 ton ağırlığındaki makine parçasını alarak Alsancak Limanı'na götürmek için yola çıktı. Çiğli'den Konak yönüne giden Güneş'in kullandığı 35 AH 0208 plakalı TIR'ın 35 HCB 07 plakalı dorsesinde bulunan makine parçası, Karşıyaka Devlet Hastanesi önünde yapılan yaya üst geçidi inşaatına çarptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yaya üst geçidinin yaklaşık 5 ton ağırlığında olduğu öğrenilen bağlantı demiri, büyük bir gürültüyle Anadolu Caddesi'ne düştü.

Yaşadığı kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Zafer Güneş, yurtdışına gönderilecek olan makine parçasını Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden alarak yola çıktığını söyledi. Çiğli'den Karşıyaka'ya gelene kadar sorunsuz bir şekilde üst geçitlerin altından geçtiğini belirten Güneş, "4.80'den geçiyorum, burası çok alçak. Bu köprünün 4 metre 80 santimertenin altında olduğunu düşünüyorum" dedi.

OTOMOBİL KIL PAYI KURTULDU

Tonlarca ağırlıktaki demir blokun çarpmanın şiddetiyle yola düştüğü anda üst geçidin altından bir otomobilin geçtiğini gören vatandaşlar, aracın kıl payı demirin altında kalmaktan kurtulduğunu kaydetti. Olayın yaşandığı noktanın otobüs durağı olduğu öğrenildi. Vatandaşlar gece yaşanan kaza sırasında durakta bekleyen kimsenin olmamasının can kaybının önüne geçtiğini belirtti. Polis, kazaya üst geçidin yüksekliğinin mi, yoksa TIR'ın üzerindeki yükün yüksekliğinin mi sebep olduğunu belirlemek için soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber