Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güneybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, kuzey, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatılı yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Kuvvetlice (30-50 km/s) esecek rüzgarın, Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı ile birlikte, çamur şeklinde yağışa neden olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu (İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bilecik) ile Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; güney ve güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin iç kesimleri ile Aydın ve Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; güney ve güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Mersin dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Bölgenin doğusunda yer yer güneyli rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Aksaray ve Karaman dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Mardin dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; güney ve güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Bölgenin batısında yer yer güneyli rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber