Banka veznelerinden kredi kartı bilgilerini kopyalayan çete çökertildi

Gaziantep'te vatandaşların su ve elektrik faturalarını ödedikleri banka veznelerinden kredi kartı bilgilerini kopyalayan 13 kişilik çete çökertildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'ndan edinilen bilgiye göre vatandaşların kredi kart bilgilerini banka ATM'lerinden öğrenen 13 kişilik bir çete gözaltına alındı. İnternet ve telefon üzerinden fatura ödemesi yapan vatandaşların kredi kartı bilgilerini çalan ve elebaşı Oktay T. olan çeteye 14 ayrı adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda, örgüt üyesi 15 kişiden 13' yakalanırken, bir kişi ise firar etti, bir kişinin ise cezaevinde olduğu tespit edildi. Operasyon kapsamında fatura sahibi toplam 67 şüpheliden 48'i ayrıca yakalanırken, ifadelerinin ardında serbest bırakıldı.

Çete örgütünün bir araya gelerek TEDAŞ, GASKİ ve banka ATM'lerinin bulunduğu yerlerde vatandaşların ellerindeki kredi kartları bilgilerinin işlem yapmak amacı ile kandırarak aldıkları tespit edildi. Vatandaşların kredi kartı bilgilerini kendi cep telefonlarına kayıt ettikleri, ayrıca isimlerini ise 11810 bilinmeyen numaralar servisinden öğrenerek daha sonra kendilerini banka görevlisi olarak tanıttıkları ve bilgilerinizi güncellememiz gerekiyor diye kandırdıkları ortaya çıktı. Örgütün ayrıca, elektrik, su, GSM, araç sigortası, digitürk, TTnet faturalarını öderken, ?yüzde 50-60 oranında indirim yapıyoruz' diye kandırdıkları ve 26 bin lira para alarak aralarında paylaştıkları belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber