Alanya'da dev dalgalar iki otel restoranını sular içinde bıraktı

Antalya'nın Alanya ilçesinde fırtınada yüksekliği 4 metreyi bulan dalgalar nedeniyle Kleopatra Plajı'ndaki iki otelin restoran ve bar bölümleri sular altında kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya'da sabah saatlerinden itibaren güneybatı yönünden esen lodos etkisini göstermeye başladı. Saatteki hızı zaman zaman 25 kilometreyi bulan fırtına ve boyu 2-4 metre arasında olan dalgalar nedeniyle iki oteli su bastı. Dünyaca ünlü Kleopatra Plajı kıyısında denize yaklaşık 25 metre mesafede bulunan iki otele ait restoran ve barlar dalgalar nedeniyle su altında kaldı. Restoranların camları da kırılırken, olay yerine gelen Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve otel çalışanları içeri dolan

suları boşaltmaya çalıştı. Bir taraftan içerdeki su boşaltılırken, aralıklarla gelen dalgalar otelin restoranının yeniden suyla dolmasına neden oldu. Otel çalışanları, çareyi daha önceden hazırlanmış 1 metre yüksekliğindeki sac levhalardan portatif istinat duvarları yapmakta buldu. Levhaların kenarları çuvallara doldurulan kum ve beton bloklar konularak sağlamlaştırılarak, dalgalardan yıkılması önlenmeye çalışıldı.

Otellerde kalan tatilcilerin bir kısmı balkonlarında, bazıları da sahilde dev dalgaları izleyip fotoğraf çektirdiler. Her iki otelde kalan yaklaşık 50 tatilcinin yemeklerinin ise otel yönetimleri tarafından aynı gruba bağlı diğer otellerden temin edileceği öğrenildi. Otel yetkilileri ise su baskını nedeniyle açıklama yapmaktan kaçındı.

Bu arada, Alanya Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre son 24 saat içinde metrekareye 6 kilogram yağış düşerken, hava sıcaklığının 18 derece olduğu belirtildi. Bu gece tekrar yağış beklenen ilçede rüzgarın hızı saatte en fazla 25 kilometre, dalga yüksekliği ise 2 ile 4 metre arasında ölçüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber