Bursa Büyükşehir Belediyesi, ekonomiye değer katacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, arsa geliştirerek ortak projeler üretme konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Bursa'ya gelen İller Bankası heyetini kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Memduh Dizdar, Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Ahmet Çongar ve Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram'dan oluşan heyeti kabul eden Altepe, belediyenin bankayla ilişkileri ve ortak projeler üreterek ekonomiye nasıl katkı sağlanacağı konularında görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye'nin ikinci büyük ekonomisine sahip Bursa'ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Dizdar, Büyükşehir Belediyesi ile arsa geliştirerek ortak projeler üretmek ve ekonomiye katkı sağlamak istediklerini söyledi.

İller Bankası'nın revize edilen kanun çerçevesinde yeni bir yapıya büründüğünü ve bu kapsamda 2012 yılı için 4 milyar liralık kredi hacmine sahip olduklarını dile getiren Dizdar, "Merkezi idare tarafından kullanımımıza sunulan bu bütçeyi, en doğru şekilde değerlendirmek istiyoruz. Türkiye'nin her yerinde arsa geliştirerek, artı değer üretecek prestij yapılar meydana çıkarmak istiyoruz. Gelir sağlayıcı projeleri hayata geçirelim istiyoruz. Bu nedenle Bursa'ya geldik ve Başkanımız Recep Altepe'yle görüştük" dedi.

Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Dizdar, "Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bursa'yı daha da öne çıkartan, üretilebilir nitelikteki arazileri en faal şekilde ekonominin hizmetine sunan bir işbirliğinin başlatılabileceği inancındayım" diye konuştu.

-Recep Altepe-

Altepe de İller Bankası ile geçmişte başlayan ilişkilerin, bugün ivmesini artırarak sürdüğünü ifade etti.

Bursa'da inşaatı devam eden belediye binasının, yeni stadyumun kaba inşaatının ve raylı sistemin doğu etabında 8 kilometrelik kısmın İller Bankası kredisiyle yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Projelerimizin çoğunda İller Bankası'yla çalıştığımız için ihalelere uygun fiyatla çıktık ve sonuçta Bursa kazandı. Bu stratejiyi, yaptığımız tüm kamulaştırmalarda, yatırımlarda, sosyal donatı alanlarında izledik. Bursa'nın kazandığı her projede olduk, olmaya da devam edeceğiz. Desteklerinden dolayı, İller Bankası yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bursa kent merkezinde üretilen arsaların ekonomiye dahil edilmesi noktasında çok güzel çalışmalar yapılabileceğini belirten Altepe, "Örnek ortaklıklara gidilebilir. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İller Bankası ile ilişkilerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber