Kimse Yok Mu Derneği'nden köy okulu öğrencilerine 23 Nisan sürprizi

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, İvrindi ilçesine bağlı Değirmenbaşı Köyü İlköğretim Okulu'ndaki 65 öğrenciye bir sürpriz yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil, Başkan Yardımcısı Abdullah Erkahraman ve 15 dernek gönüllüsü öğrenciyle sohbet edip önceden hazırlanan hediye torbalarını verdi. Merkeze yaklaşık 80 km. uzaklıkta bulunan köy okulunu ziyaret eden dernek gönüllüleri, öğrencilerin 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak çeşitli hediyeler verdi.

Türkiye'de ve dünyanın birçok farklı coğrafyasında insanlara yardım elini uzatan Kimse Yok Mu Derneği, Balıkesir'de de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Özellikle eğitim alanında yürütülen faaliyetleri ile gündeme gelen Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, İvrindi ilçesinin Korucu beldesine bağlı Değirmenbaşı köyünü ziyaret etti. Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlusu Yeşil ve 15 dernek gönüllüsü, sabah saatlerinde önceden hazırlanan ve içinde ayakkabı, pantolon, kazak, iç çamaşırı, çorap, bere, eldiven, oyuncak, terlik, çikolata, süt, meyve suyu ve kırtasiye malzemeleri bulunan hediye pakatlerini alarak köye doğru yola çıktı. Yaklaşık 2 saat süren yolculuğun ardından köye ulaşan dernek yetkilileri, burada köy halkı tarafından alkışlarla karşılandı.

23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi bu uzak köydeki öğrencilere sürpriz yapan dernek yetkililerine, İvrindi Kaymakamı Ökkeş Beyaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan da eşlik etti. 65 öğrencinin öğrenim gördüğü okula giden heyet, burada okul yönetimi ve öğretmenler tarafından karşılandı. Daha sonra sınıflara giren dernek görevlileri, öğrencilere faaliyetlerini tanıtan kısa bir film gösterdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan, yaptığı konuşmada yardımları dolayısıyla dernek yetkililerine teşekkür etti.

'KİMSE YOK MU, GÜVENLİ BİR EL"

Kaymakam Beyaz ise bir yanda yardımsever Türk halkının, diğer yanda ise ihtiyacı olan vatandaşların bulunduğunu belirterek, bunu bütünleştirecek dernekler olduğunu söyledi. "Bu derneklerimiz olmalı ki insanlarımız güvenle yardımlarını ulmaştırabilsin." diyen Kaymakam Beyaz, "Türk insanı yardımsever. Bu yardımseverlik, artık Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Artık insanımız Afrika'da, Açe'de ve dünyanın farklı bölgelerinde zor durumda bulunan muhtaç insanlara yardım elini uzatıyor. Bu yardımları yaparken sadece güvenli bir el istiyor. Güvenli eli bulduğunda yardımlarını coşkuyla, katlayarak ulaştırıyor. Bu anlamda Kimse Yok Mu Derneği güvenli bir el. Artık sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada yardımlarını katlayarak sürdürüyor. Dernek görevlilerimize, yardımlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Sorumlusu Yaşar Yeşil, okul aile birliğinin kendilerine yaptığı müracaatın ardından en kısa sürede harekete geçkitlerini kaydetti. Yeşil, "Değirmenbaşı köyü, merkezden uzak bir noktada. Okulda 65 öğrencimiz eğitim görüyor. Öğrencilerimizin bazı ihtiyaçlarını karşılamak istedik. 23 Nisan Bayramı da yaklaşıyor. Onlarla güzel bir gün geçirmek istedik. Uzun bir yoldan geldik. Öğrencilerimizin yüzündeki tebessümü görünce biz de çok mutlu olduk." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Okul Müdürü Mithat Fil, Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi Başkan Yardımcısı Abdullah Erkahraman'a teşekkür plaketi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber