?Savcıyım, polisim, askerim' diyerek dolandırıcılık yapan zanlı tutuklandı

Bursa'da, kendisini, ?savcı, hakim, asker ve polis' diyerek tanıtıp, vatandaşları dolandırdığı ididasıyla gözaltına alınan bir kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kamuoyunda kontör dolandırıcılığı olarak tabir edilen, telefon aracılığıyla kendisini polis, cumhuriyet savcısı, askeri personel olarak tanıtan ve aradığı kişiler üzerinde korku, baskı kurarak dolandırıcılık olaylarını gerçekleştiren şahıslar üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, son olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ikamet eden bir vatandaşın 7 bin lirasını, Antalya'nın Manavgat ilçesinde ikamet eden bir kişinin 6 bin 70 TL'sini dolandıran, Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir kişinin aynı yöntemle dolandırmaya teşebbüs eden bir kişiyi gözaltına aldı.

İsminin Zülküf U. (55) olduğu belirlenen zanlı, Adana'da kendi adına açtırdığı hesaba, dolandırdığı kişilerce yatırılan parayı çekmek için gittiği banka şubesi önünde polis tarafından gözaltına alındı. Emniyette sorgulamasının tamamlanmasının ardından zanlı Zülküf U., ?dolandırıcılık' suçundan sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber