Bakan Şahin: Terörle mücadele için sosyal belediyecilik çok önemli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, terörle mücadele konusunda sosyal belediyeciliğin önemli olduğuna söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevruz olaylarında annelerin çocuklarını alanlardan çekmesini çok önemsediğini kaydeden Şahin, uyguladıkları sosyal politikaların da bu soruna büyük katkı yaptığına dikkat çekti.

Şahin, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ü ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Başkan Öztürk, Şahin'e bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. Özellikle sosyal belediyecilik konusunda büyük mesafe kat ettiklerini bildiren Öztürk, Türkiye'deki en büyük kentsel dönüşümü de yakında ihalesini yapacakları bir çalışma ile başlatacaklarını bildirdi. Bakan Şahin ise belediyelerin sosyal belediyecilik konusunda hassa olmasını gerektiğinin altını çizdi.

Adana'nın farklı bir yapısı olduğunu, bunun için şehirde yapılacak bazı çalışmalar için belediyelerin sosyal yardımlaşma üzerinden fonlanması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ü dinledik. Hakikaten sosyal belediyecilik adına, gencine kadınına, çocuğa dokunan bir yapı var. Yüreğir Belediyesi'nde de aynı şeyleri gördük. Büyükşehir kendi çalışma alanında bunları uygulamaya çalışıyor. Başka türlü zaten bunu başarmak mümkün değil. Sosyal belediyecilik terörle mücadelede de önemli bir alandır. Güneydoğudaki çalışmalarımıza bu şekilde bakıyoruz. Sosyal politikalardan sorumlu bakan olarak bu konuda yapılan çalışmaları ciddi manada destekliyoruz. Bu çalışmaların önümüzdeki süreçte de daha kuvvetlenmesi için gereken işbirliğine hazırız." diye konuştu.

Bakan Şahin, bir gazetecinin terör olaylarında çocukların büyük oranda kullandığını, bunun için bakanlığın bir çalışması olup olmadığını yönündeki sorusuna ise "Artık açık bir topluma gidiyoruz. Kadınlar, çocuğunun kullanıldığını görüyor. En son Nevruz olaylarında kadınların, annelerin gidip çocuklarını bulup alanın içerisinden çekmeye başlamış olmaları çok önemlidir. Çünkü bu işi çözecek olanlar yine kadınlardır, onlar olacaktır. Bu tür çalışmalarda oradaki çocuğun kullanılmasını engelleyecek sosyal çalışmaları önemsiyorum." diye yanıt verdi.

Annelerin, bilincinin yükseltilmesinin, farkındalığının artırılmasının, çocuğunu kesinlikle kullandırtmaması gerektiğini görmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Şahin şöyle devam etti: " Bize düşen şey de çocuğunu olaydan çeken annenin yanında olup kötü niyetli insanlara fırsat vermeyecek çalışmalar yapmaktır. Bugün yaptığımız da o dur. Bundan sonra yapacağımız da odur. Terörle mücadelede artık gelinen noktada yalnızca güvenlikle bu sorunun çözülemeyeceğini, herkes kabul ediyor. Bunun insan odaklı yönetim şekliyle güçlendirilmesi lazım. Zaten o yüzden hükümetimiz son teşvik yasasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bütün katma değeri yüksek yatırımları yapmak için KDV'den ÖTV'de yatırım indirimlerinden hepsi sıfırlanmış bir yatırım teşvik planı var. Şimdi bize düşen şey yatırımcıların oraya gitmesiyle oranın bir kalkınma hamlesine dönüşmesi lazım. Topyekün bir paket çalışma. Biz de bize düşen kısmıyla hem valilerimizle hem yerel yönetimlerimizle bu çalışmayı tamamlayacağız."

Bakan Şahin'e Seyhan belediye Başkanı Azim Öztürk üzerinde Arapça yazılmış "Bu da geçer yahu" yazılı bir tablo hediye etti.

Bu arada, Bakan Şahin, partinin Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları" ile buluşma adlı seminere katılıp bir konuşma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber