Dünyanın en eski mesleği ebelik bu hafta kutlanıyor

Tüm dünya ve Türkiye'de 21 ile 28 Nisan arası, 'Ebelik Haftası' olarak kutlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Ebelik Haftası' dolayısı ile bir açıklama yayınlayan Kars İl Sağlık Müdürlüğü, ebelik mesleğinin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu duyurdu. Açıklamada ebeliğin eskiden Türkiye'de anadan kıza geçen görgü ve deneyime dayanan bir meslek olduğu belirtildi.

1909 yılında sivil ve askeri tıbbiye ile birleştirilen ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı ortaokula dayalı ilk ebe okulunun 1952 yılında Ankara doğumevinde açıldığı,1961-1962 öğretim döneminde bu okulların doğumevlerinden ayrılarak yeni bir düzenleme ile bağımsız bir kimlik kazandığı ve sağlık okulu adı altında öğrenimlerini sürdürdüğü kaydedildi. Ana-çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi ve doğum, sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeliğin yurdun her köşesinde oldukça kutsal bir görev olarak ifa edildiğinin altı çizildi.

Bu bağlamda, 21-28 Nisan 'Ebelik Haftası' vesilesi ile ebelerin ebelik haftasını kutlayan Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, tüm ebelere başarılı ve mutlu günler dilediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber