'Hz. Muhammed Allah'ın gülüdür ve o gül kıyamete kadar solmayacak'

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, ?Hz. Muhammed (sav), Allah'ın gülüdür ve o gül kıyamete kadar solmayacaktır.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Hz. Muhammed(sav)'i anma programı düzenlendi. Okulun konferans salonundaki programa; RTEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Şahika Eğitim Kurumları Genel Müdürü Şaban Erdem ve vatandaşlar katıldı.

Vaiz Mustafa Yıldız'ın Kur'an tilaveti ile başlayan program, Mehmet Alibey Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilerinin söylediği ilahiler ile devam etti. Programda Prof. Dr. Mollaibrahimoğlu tarafından Hz. Muhammed (sav)'in hayatı hakkında vatandaşlara bilgiler verildi.

Konuşmasına Hz. Muhammed(sav)'in yaşadığı dönemde çektiği sıkıntılara değinerek başlayan Mollaibrahimoğlu, ?Yaşadığı dönemlerde Efendimiz (sav) çok zorluklar çekti. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi, insanların köle edilmesi ve ahlak kurallarının eksik olduğu zamanlara şahitlik etti. Yaşadığı ve döneminde yaşanılan tüm sıkıntılara rağmen insanlar arasında İslam'ı yaymak adına ömrünün sonuna kadar mücadele etmiştir." dedi.

Hz. Muhammed'in misyonunun Kur'an-ı Kerim'i insanlara açıklamak ve yaymak olduğunu ifade eden Mollaibrahimoğlu, ?Hz. Peygamber (sav) 1441 yaşında. O'nu gönlümüzde yaşatıyoruz. O, kıyamete kadar kalbimizde yaşayacak. Güller bize Hz. Muhammed(sav)'i çağrıştırıyor. Hz. Peygamberimiz (sav) Allah'ın gülüdür ve o gül kıyamete kadar solmayacak. Hz Muhammed (sav), vefatı sonrası İslam âlemine maddi ve manevi miraslar bırakmıştır. Maddi olarak geride bıraktığı, Mushaf, seccade, iki misvağı, iki hasırı ve bunun gibi kişisel eşyaları olmuştur. Manevi olarak ise bizlere kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i bırakmıştır. Bundan daha büyük bir zenginlik olamaz. Bu gün burada efendimizi yâd ediyorsak bizler onun mirasıyız.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber