Adana'da emekliler yeni 'İntibak Yasası' için yürüdü

İntibak Yasası'nın yeniden düzenlenerek en düşük emekli maaşının bin 500 TL olmasını isteyen emekliler, Adana'da sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyesi emekliler, 5 Ocak Meydanı'nda bir araya gelerek, açılan pankart ve atılan sloganlar eşliğinde İnönü Parkı'na kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklamasını yapan Emekli-Sen Genel Sekreteri Halit Kanıyaş, sendika olarak uzun süredir emekli maaşları arasındaki farklılıkların giderilmesi için mücadele verdiklerini belirtti. Kanıyaş, yüzde 70 olan açlık sınırıyla, asgari geçim endeksi dikkate alındığında en düşük emekli maaşının bin 500 TL olması gerektiğini söyleyerek, ?Bu ancak gerçek bir İntibak Yasası'nın çıkarılmasıyla mümkündür. Ancak, bir süre önce TBMM'de kabul edilen yasa, sadece 2000 yılı öncesinde emekli olmuş 2,5 milyon SSK emeklisinin, 1 milyon 940 binini kapsayan basit bir iç düzenlemedir? dedi.

Kanıyaş, sağlık alanındaki reformlara da değinerek, ?Sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık özelleştirildiği için, sağlık kurumlarına her gittiğimizde aylıklarımızdan, muayene ücreti, ilaç parası, katkı payı alınıyor. Hastane odasına otel parası, özel hastanelere ek ödemeler yapıyoruz. Üstelik bu kesintileri gösteren maaş bordrosu verilmediği için kesintilerden haberimiz olmuyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber