'Hayvan başı 300TL ödenecek'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, besicilik yapan hayvan üreticilerine hayvan başı 300 TL prim ödemesine başladıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 00:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Kırklareli'nde ilk olarak valiliği ziyaret eden Eker, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'dan brifing aldı. Eker, burada yaptığı açıklamada besicilik yapan hayvan üreticilerine hayvan başı 300 TL prim ödemesine başladıklarını söyledi.

Valilikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Kırklareli Trakya'da önemli bir il. Biz bu bölgenin özellikle tarım ve hayvancılık alanında çok daha iyi bir noktaya gelmesi için hükümet olarak bir dizi proje hayata geçirdik. Hayvancılık ile ilgili önemli gelişmeler var. Biz bu bölgeyi Türkiye'nin hayvancılık üssü haline getirme çabası içerisindeyiz. Son 4 yıl içinde bir çalışma içine girdik. Hayvansal ürünlerimizi dünyanın değişik ülkelerine ihraç ettiğimiz zamanlarda Türkiye'deki şap hastalığı sebebiyle önümüzde bir engel vardı. Trakya'dan başlayarak Türkiye'nin ari bir bölgesini oluşturalım istedik. Bu bölgeyi Türkiye'nin hayvancılık alanında ihracat üssü haline getirmek istiyoruz. Bunu bir proje çerçevesinde hazırladık ve belli bir aşamalar katettik. Bu bölgenin şap hastalığından ari olduğuna dair belgeyi iki yıl önce aldık.

Birleşmiş Milletler kuruluşları ve uluslararası sağlık kuruluşları tarafından bu belgeyi aldık. Cumhuriyet tarihinde ilk

defa Türkiye'nin bir bölgesi şap hastalığından ari hale gelmiş oldu. 1 Ocak 2012 itibarıyla besicilik yapan hayvan üreticilerimize de hayvan başına 300 TL prim ödüyoruz. Bunun için 450 milyon TL kaynak ayırdık. Süt üreticilerimizi destekleme amacı ile Okul Sütü Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Türkiye genelinde 7 milyon ilköğretim öğrencisi var. Bunlara her gün taze süt vereceğiz. Bu hem üreticilerimize destekleyecek hem de sanayicimizi destekleyecektir. Bu kapsamda Kırklareli'nde 130 okulda 22 bin öğrencisine her gün süt vereceğiz. Böylece sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamış olcağız" dedi.

Bakan Eker, daha sonra partisinin il kongresine katılmak üzere valilikten ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber