Çelik: Başbakan bana 50 bin hademe kadrosu verse, ben yine o kadar kişiyi işe almam

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2005 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Başbakan bana 50 bin hademe kadrosu verse, ben yine o kadar kişiyi işe almam. Çünkü onlar 657 sayılı kanuna tabi olarak kendi başlarına imparator oluyorlar" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Meslek Edindirme Kursları'na katılan 423 kursiyere, Bahçelievler İhlas Koleji'nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törende, Milli Eğitmi Bakanı Hüseyin Çelik'in yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, İhlas Koleji Genel Müdürü Faruk Demir, öğrenciler ile çok sayıda kursiyer katıldı.

Bakan Çelik, Yavuz Özgün, Faruk Demir ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Çelik, kurslara beklediklerinden az kişinin katıldığını belirterek, "Bin kişiye ulaşmayı hedefliyorduk. 500'ün üzerinde kayıt alınmış, ancak 423 kişi bu kursları tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Bu rakamlar beklentimizin altında kaldı" dedi.

Türkiye'de her okulu bitirenin meslek sahibi olmadığını belirten Çelik, AB'ye sunulan projelerde, bu tür kurslara finansman sağladıklarını söyledi. Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Gençlere bir tavsiyem var. Kamuyu, iş sektörü olarak görmeyin. Şu an okullarda hademe eksikliği var. Başbakan bana 50 bin kadro verse, ben yine o kadar kişiyi almam. Çünkü onlar, 657 sayılı kanuna tabi olarak kendi başlarına imparator oluyorlar. Kamu kesimi bir çiftliğe dönmüştür. Adama iş veriyoruz, sonra tekrar bana gelip, 'akşama kadar çalışıyoruz, böyle olmaz ki' diye isyan ediyor. Eskiye nazaran tembelleştik."

Çelik, konuşmasının ardından, kurslara katkıda bulunan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne ve İstanbul Bilimum Maden Eşya Sanatkarları Odaları Birliği'ne teşekkür ederek, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber