Becayiş Nasıl Yapılmalı?

Becayiş bölümü memurlar.net'te aktif olarak açıldıktan bu yana oldukça ilgi görmektedir. Becayiş servisine kayıt olanlar, becayiş ilanını girdikten sonra aynı kurum ve aynı unvandaki bir ziyaretçinin sisteme girişinden haberdar olacaktır. Ancak, sitemize becayiş için uygun kişi bulunduktan sonra ne yapılması gerektiğine ilişkin talepler ulaşmaktadır. Bu konuya ilişkin olarak hazırladığımız ve örnek dilekçenin de yer aldığı özel dosya için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Haziran 2005 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Not: Becayişe ilişkin bilgiler için tıklayın.


657 sayılı Devlet Memurları Kanunun karşılıklı olarak yer değiştirme başlıklı 73 maddesinde "Aynı Kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır." hükmü yer almaktadır.

Bu madde hükmüne göre, Devlet memurlarından aynı sınıftan ve aynı kurumdaki memurlar karşılıklı olarak yer değiştirmek üzere anlaşmaları halinde bunu bir dilekçe yazmak suretiyle idareye bildirmeleri gerekmektedir. Devlet memurları taleplerini 657 sayılı Kanunun 21 maddesinde yer alan "Devlet memurları kurumlarıyla ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat; amirleri veya kurumları tarafından kendilerine uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikayet ve dava açma hakkına sahiptirler.
Müracaat ve şikayetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlayarak silsile yolu ile şikayet edilen amirler atlanarak yapılır.
" hüküm uyarınca yapmaktadır.

Diğer taraftan başvuruların, 12.1.1983 tarih ve 17926 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulmuş olan Devlet Memurlarının Şikayet Ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uyularak yazılması gerekmektedir. Buna aykırı hareket edenlere uyarma cezası verilebilir. Bu nedenle memur arkadaşların dikkatli davranması gerekmektedir. Adı geçen yönetmeliğin 5'inci maddesi hükmü uyarınca dilekçenin en yakın amire yapılması gerekir. Amirin de dilekçe hakkında görüş bildirmeden, silsile yolu ile, Devlet Memurları Kanununun 73 üncü maddesinde yer alan "Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır." hüküm gereğince atamaya yetkili amire intikal ettirmesi gerekmektedir.


TARİH
GÖREVİ :
ÜNVANI :
ADI SOYADI :
BABA ADI :
MEMLEKETİ :
DOĞUM TARİHİ :
MEMURİYETE BAŞLAMA TARİHİ :
SİCİL NO :

ÖZÜ : 73 madde hükmü uyarınca karşılıklı becayiş talebi

........ (DİLEKÇENİN VERİLECEĞİ AMİR'İN MAKAM ÜNVANI)


Kurumumuz ...ili (varsa ....ilçesinde), .... sınıfında ve .... unvanında çalışan .... ile 657 sayılı Kanunun 73'üncü maddesi hükmü uyarınca karşılıklı olarak yer değiştirmek istiyoruz. Gereğini arz ederim.
Tarih

Adı soyadı
İmza

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber