Niğde Özel Sungurbey İlköğretim Okulu, MAFETYA'da Türkiye 3'üncüsü oldu

Niğde Özel Sungurbey İlköğretim Okulu, 7. Ulusal Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması (MAFETYA)'nda bronz madalya aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen yarışmada, 71 ilden 2 bin 876 öğrenci İzmir'de buluştu. MAFETYA'da 35 test sorusu (20 Matematik, 15 Fen ve Teknoloji) için 150 dakika sınav veren öğrenciler, her kategori için 5 altın, 10 gümüş, 15 bronz ve 6'şar jüri özel ödülüne layık görüldü. Yarışmada, Özel Sungurbey İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencilerinden Cennet Sena GÜNEY bronz madalya alarak Türkiye 3'üncüsü oldu.

Okul Müdürü Eyüb Gedik, yaptığı açıklamada, olimpiyatlara ve proje çalışmalarına özel önem verdiklerini belirtti. Gedik, "Olimpiyat ve proje yarışmalarında okulumuzu ve Niğde'yi en iyi şekilde temsil eden ve MAFETYA' da 3'üncü olarak bronz madalya alan öğrencimiz Cennet Sena Güney ve olimpiyat öğretmenleri Hasan Avcu' yu tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki hedefimiz altın madalya olacaktır." dedi.

Özel Sungurbey İlköğretim Okulu Olimpiyat Koordinatörü ve matematik öğretmeni Hasan Avcu, "Proje ve olimpiyat çalışmaları sayesinde öğrenciler ezberci ve teste dayalı bir sistemden eğlenceli ve daha kullanılabilir bilgilere sahip olmaktadır. Özellikle matematiğe yetenekli öğrencilerin olimpiyatlar sayesinde yeteneklerini keşfetmelerini sağlayıp ve daha da geliştirebilecekleri bir imkan sunulmaktadır. Okulumuzda da olimpiyat öğrencileri ile aralıksız 2 yıllık uzun bir çalışmanın sonucunda bu başarıya imza atmış bulunmaktayız. Hedefimiz okulumuzu ve ilimizi daha iyi derecelerle temsil edebilmektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber