Morfin bağımlısı hastadan doktora ölüm tehdidi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, morfin bağımlısı bir hasta nöbetçi doktora saldırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün gece Bodrum Devlet Hastanesi acil servisinde yaşanan olayda, günde birkaç kez hastaneye geldiği söylenen morfin bağımlısı hasta bir vatandaş doktorların kendisine istediği aşırı dozda morfini riskli buldukları için yapmamaları sonucu yaşandı.

Morfin bağımlısı hastanın, kendisine istediği aşırı doz morfini yapmak istemeyen doktoru öldürmekle tehdit ettiği iddia edildi. Doktorun saldırganın tehditleri karşısında olay yerini terk etmesi sonucu fiziksel saldırı yaşanmadığı belirtildi.

Acil servis doktorları Ergun Saçar ve Hakan Çamlıca, U.Ç (37) adlı morfin bağımlısı kişinin geçen hafta Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildikten sonra tekrar Bodrum'a döndüğünü ifade etti. Doktorlar, U.Ç adlı morfin bağımlısının her gün defalarca gelip morfin iğnesi yaptırma talebinde bulunduğunu belirtti.

Doktor Ergün Saçar yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Bodrum da morfin bağımlısı olarak polisin, sağlık camiasının adliyenin bildiği morfin bağımlısı bir şahıs yine aşırı dozda morfin talebiyle geldi. Yapılmayınca da hastanenin acil servis bankosunda gürültü yapıp bankoya vurdu. Sağlık çalışanlarına ve şahsıma küfür, tehdit etme gibi davranışlarda bulundu. Ben hemen oradan uzaklaştım. Şikayetçiyim ve Bodrum Emniyet Müdürlüğüne şikayet dilekçemi verdim. Görevimin başına dönüyorum"

Doktor Hakan Çamlıca ise yaptığı açıklamada, "U.Ç adlı hastamız Ergun beyin arkasından 'bu şerefsizin ölümü benim elimden olacak' gibi laflar sarfetti. Tabiiki meslekten olan bir arkadaşımız doktor olabilir hemşire olabilir böyle bir tehdit savrulmasının altında kalmamamız gerekir diye düşünerek bende polise gelip ifademi verdim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber