Sorumluluk duyguları gelişsin diye pişmemiş yumurtayı eve götürüp getiriyorlar

Antalya'nın Alanya Özel Hayat Ufuk Anaokulu öğrencileri, sorumluluk duygularının gelişmesi için pişmemiş yumurtayı kırmadan evlerine götürüp getiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin birçoğunun bir hafta boyunca yumurtasına sahip çıkarak kırmadan götürüp getirirken, bazılarının da kırdığı belirtildi. Bazı öğrenciler yumurtayı eve kırmadan götürüp getirdikleri için sorumluluk belgesi ve sürpriz hediyelerle ödüllendirildi. Bu arada bazı öğrencilerin yumurtanın üzerine Türk bayrağı çizdiği, bazılarının da kardeşi ya da anne babasının resimlerini yaptığı görüldü.

Anne ve babaların çocuklarına öğretmek istedikleri en önemli şeyin sorumluluk olduğunu dile getiren okul müdürü Muhterem Kılınç, her anne babanın çocuğunun sorumsuz olduğundan yakındığına dikkat çekti. Her ailenin çocuğuna sorumluluk kazandırmak istediğini ifade eden Kılınç, bunu yaparken yine en büyük hatayı anne ve babaların yaptığına dikkat çekti. 15 yaşına gelmiş bir çocuğun hala kendi yatağını düzeltemiyorsa, yatağını düzgün bir şekilde bırakamıyorsa bunun sebebinin anne ve baba olduğunu vurgulayan Kılınç, ?Çünkü her gün çocuğu adına yatağı toplayan annedir. Çocuk 10-11 yaşına gelmiş, ayakkabısını bağlayamıyorsa onun yerine annesi ya da babası bağlamıştır. Biz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek istiyorsak, onlara sorumluluk vermek istiyorsak, onlara ufak sorumluluklar vererek geliştirmemiz lazım." dedi.

Okul olarak çocukların sorumluluk duygularının gelişmesi için bir kabın içerisine çiğ yumurtayı koyarak çocuğa teslim ettiklerini anlatan Kılınç, "Çocuk, bir hafta boyunca bunu okula kırmadan götürüp getirerek, ona sahip çıkmayı, onu unutmadan, onunla ilgilenmeyi öğreniyor. Bu çocuğa ileride daha önemli bir sorumluluk verebilme adına bir küçük bir giriş yapmış olduk.? diye belirtti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber