Kadına şiddette "tedbirle" yetinmedi

Eşine şiddet uygulayan koca için tedbir kararı veren hakim, ayrıca "cinsel saldırı" iddiasıyla da suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'den gelen B.T, 5 Nisan 2012'de, ''eşinin kendisine şiddet uyguladığı'' iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu ve eşi aleyhine ''Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun'' kapsamında tedbir kararı uygulanmasını talep etti.

Hakim Mustafa Karadağ kararında, savcılığın iddianamesi incelendiğinde, ''kadının korku ve şiddete maruz kaldığı kanaatine varıldığı'' belirtilerek, koca E.T'ye yönelik bir dizi tedbir kararı alınmasına hükmetti.

Buna göre, E.T'nin, ''kadına yönelik tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunması'', ''kadının bulunduğu konuta yaklaşması ve eşyalarına zarar vermesi'' ve ''kadını iletişim araçlarıyla rahatsız etmesini'' 6 ay süreyle yasakladı.

Hakim Karadağ, kadının tedbir başvurusunu kabul etmekle kalmadı, kadının, başvuru sırasında, ''E.T. ile 4 yıl önce nikahsız olarak yaşamaya başladıkları, 2 yıl önce de resmi nikah kıydıkları'' yönündeki beyanını da dikkate aldı. 19 yaşındaki B.T'nin, 4 yıl önce 15 yaşından küçük olabileceğini gözeten Karadağ, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na, koca E.T. hakkında ''cinsel saldırı'' suçundan soruşturma yapılması ve çiftin beraber yaşamaya başladıkları tarihte kadının 15 yaşından küçük olduğunun belirlenmesi durumunda dava açılması için suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber