Ağar'a arkadaş verilebilir

Bakan Ergin, Aydın Yenipazar Cezaevinde Mehmet Ağar'ın yanına karşılıklı mutabakat olması halinde bir kişinin verilebileceğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 00:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Mehmet Ağar'ın cezaevinde tek başına kalıp kalmayacağına ilişkin bir soru üzerine, ''Karşılıklı bir rıza olursa, gelmek isteyen kişi, yanında kalacağı kişi konusunda mutabakata varırlarsa yanına bir arkadaş da verilebilir'' dedi. Ağar'ın cezaevinde yanına bir kişi isteyip istemediği konusunda kendi rızasının olması gerektiğini belirten Ergin, ''Sayın Balbay'ın olayında olduğu gibi gelmek isteyen, arzu edecek, ikisi de muvafakat edecek'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, Ağar'ın konulduğu yerin ilçe cezaevi olduğunu söylemesi üzerine Ergin, cezaevinin standardının değiştirildiğini, yapılan tadilatlarla Yenipazar K1 Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun bir kısmını yüksek güvenlikli standarda getirdiklerini belirtti.

''Ağar'ın kaldığı cezaevinin il cezaevi olması gerekmiyor mu?'' sorusuna Bakan Ergin, ''Önemli olan o standartta olmasıdır'' yanıtını verdi.

Cezaevindeki tadilatın maliyetinin sorulması üzerine de Bakan Ergin, çok ciddi bir tadilat yapılmadığını, birkaç kamera ve x-ray cihazı alındığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber