YGS'de puana sıralamaya değil net sayısına bakın

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uğur Dershaneleri uzmanlarından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını yorumlamakta zorlanan öğrencilere tüyolar:

- YGS sonuçları, puan ve sıralama olarak bir anlam taşımıyor. Önemli olan LYS puanları hesaplanırken YGS'den alanlara göre taşınan net sayısının fazlalığı.

- YGS sonuçlarının açıklanmasından sonra adayların dikkat etmesi gereken en önemli nokta LYS'ye gereken ağırlığı vererek geçmişe yönelik tüm eksiklerini sistematik olarak gidermeye gayret etmek ve yeni öğrenilecek konuları ertelemeden öğrenmeye çalışmak.

- Yükseköğretim programları tercihleri LYS ve YGS netlerinin puansal değeriyle yapılıyor.

- LYS'de adayın tercih yapacağı puan türüne bağlı olarak yanıtlayacağı sorular sayıca daha fazla ve sadece alana yönelik bağımsız ya da ortak testlerden oluştuğundan öğrencinin LYS başarısı daha etkili.

- Her senenin kendine özgü yapısı olduğu, YGS sıralamasında kendi alanlarının haricinde adayların da bulunduğu dikkate alınmalı ve LYS'ye bu yönde hazırlanılmalı.

- Adaylara 2012 YGS sonuç belgesi gönderilmeyecek. YGS puanlarında en az biri 180 ve üstü olan adaylar Lisans yerleştirme sınavına girmeye hak kazandı. Bu adaylar 30 Nisan'a kadar LYS'lere başvurabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber