26 Nisan 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

26 Nisan 2012 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ürdün Başbakanı Awn Shawkat Al Khasawneh, Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi'yi ve Avustralya Başbakanı Julia Gillard'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (12.00-14.00-16.15)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avustralya Başbakanı Julia Gillard ile Başbakanlık Resmi Konut'ta görüşecek. Başbakan Erdoğan, akşam da İstanbul'da, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schroder ile görüşecek. (19.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Çorum Anitta Otel'de düzenlenen ?Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması?nın açılışında konuşacak. Valiliği belediyeyi ve partisinin il başkanlığını ziyaret edecek olan Arınç, Adliye Parkı ile Hasan Paşa Yazma Eser Kütüphanesi ve Müzesi'nin açılışını yapacak. (09.10-16.20)

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Van'da basın toplantısı yapacak, Bostaniçi TOKİ Konutları'nda incelemelerde bulunacak. (12.00-14.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Limanı-Mısır Ro-Ro hattı açılış programına katılacak. Çağlayan, Akdeniz Oyunları şantiyelerini ve Yenişehir fuar alanını ziyaret edecek. (17.00-19.00-20.00)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Tunus İçişleri Bakanı Ali Laarayedh ile görüşecek. (11.15)

Bingöl'deki çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde toprağa verilecek.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 'İstanbul AB'ye Hazırlanıyor' projesi işbirliği protokolü imza törenine katılacak. (12.00)

Merkez Bankası, Enflasyon Raporu ile ilgili Sheraton Otel'de basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından organize edilen ?Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Markalaşmanın Gücü Kongresi'ne katılacak. (10.00)

Bursa Büyükşehir Belediyesi, e-kitap uygulamasını tanıtmak için Merinos Göl Park'ta toplantı düzenleyecek. (12.30)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bugün Kilis Kız Yetiştirme Yurdunu ve konteyner kenti ziyaret edecek. Daha sonra Gaziantep'e geçecek olan Şahin, burada bir dizi toplantıya katılacak.

Ukrayna'da Çernobil faciasının yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kiev

Rusya'nın petrol devi Rosneft ve İtalya'nın enerji şirketi Eni, 125 milyar dolarlık ortak petrol ve doğalgaz çıkarım anlaşması imzaladı.

Suriye ile ilgili gelişimler izleniyor.

Albaraka Türk, ilk yurt dışı şubesini Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde açtı.

KKTC'de başlayacak sondaj çalışmaları ile ilgili olarak Başbakan İrsen Küçük, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile Türkye'nin Enerji Bakanı Taner Yıldız Lefkoşa'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, resmi temaslarda bulunmak için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ya geliyor.

SPOR

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 5. etap 178 km'lik Marmaris ? Turgutreis parkuruyla sürecek.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Kardemir karabükspor ile Fenerbahçe, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber