Kabinede Üç Bakan Değişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Güldal Akşit, Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen ve Tarım ve Bakanı Sami Güçlü'nün istifa ettiğini, yerlerine yeni atamalar yapıldığını açıkladı. Erdoğan, Bayındırlık Bakanlığına Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Tarım Bakanlığını Diyabakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ve Devlet Bakanlığına Nimet Çubukçu'nun atandığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2005 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabinede üç bakan değişti

Sami Güçlü, Güldal Akşit ve Zeki Ergezen kabineden istifa etti. Yerlerine, Faruk Nafiz Özak, Mehmet Mehdi Eker ve Nimet Çubukçu getirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Güldal Akşit, Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen ve Tarım ve Bakanı Sami Güçlü'nün istifa ettiğini, yerlerine Faruk Nafiz Özak, Mehmet Mehdi Eker ve Nimet Çubukçu'nun atandığını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Güldal Akşit, Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen ve Tarım ve Bakanı Sami Güçlü'nün istifa ettiğini, yerlerine yeni atamalar yapıldığını açıkladı.

Erdoğan, Bayındırlık Bakanlığına Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Tarım Bakanlığını Diyabakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ve Devlet Bakanlığına Nimet Çubukçu'nun atandığını bildirdi.

AKP hükümeti, bugün müzakere yapısı için de ilk adımı attı. Devlet Bakanı Ali Babacan'ın başmüzakereci olarak belirlenmesinden ardından, AB Genel Sekreterliği Başbakanlığa bağlandı.

Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayıyla Başbakanlığa bağlandı.
Uzun süredir tartışılan ?müzakerelerde çatı kuruluş neresi olacak?' sorusu da böylece cevabını bulmuş oldu.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Başmüzakereci Ali Babacan'ın koordinasyonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı olarak çalışacak.
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, müzakereler için de bir teşkilatlanma şeması önerdi. Bu şemada, Avrupa Entegrasyon Müsteşarlığı kurulması öneriliyor. Bu müsteşarlığın da Başbakanlığa bağlanması talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber