6. SABİO ödülleri sahiplerini buldu

Zonguldak'ın Ereğli Özel Yıldırım Koleji tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Sayısal Bilimler Olimpiyatı (SABİO) ödül töreni gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli Yıldırım Koleji'nin 6. Sayısal Bilimler Olimpiyatı (SABİO) 15 Nisan Pazar günü düzenlendi. Zonguldak merkez, Alaplı, Ereğli ve Akçakoca ilçelerinden katılan öğrencilere 20 matematik, 20 fen olmak üzere toplam 40 soru soruldu. Olimpiyatlarda il merkezi ile ilçelerden bin 445 öğrenci yarıştı. 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden bronz, gümüş ve altın madalya kazanan toplam 149 öğrenciye ödülleri Anadolu Otel konferans salonunda düzenlenen törenle takdim edildi. Bütün sınıflarda genel ortalamada birinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na dizüstü bilgisayar hediye edildi. Bilgisayar, müdür Kenan Özkan'a teslim edildi.

Protokol üyelerinin de katıldığı ödül törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Açılış konuşmasını yapan Özel Yıldırım Koleji ve Fen Lisesi Müdürü Ahmet Arıkçı, amaçlarının yarının Türkiye'sine dünya çapında bilim, spor ve sanat alanında büyük organizasyonlar yapabilecek vizyon sahibi bir nesil yetiştirmek istediklerini söyledi. Arıkçı, ?Ufku tüm dünyayı kucaklayacak kadar geniş olan bu nesli yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu törenin konsepti de, bilimin ödüllendirilmesi de aslında yetiştirmeyi hedef haline getirdiğimiz neslin özelliklerini yansıtıyor. Biz Batı Karadeniz'in en yüksek puanlı öğrenci kabul Yıldırım Fen Lisesi olarak her türlü araştırma ve bilim öğrenme imkanını nesillerimizin hizmetine sunduk. Sunmaya da devam edeceğiz. SABİO organizasyonuna katılarak destek veren tüm okullarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize, velilerine ve her zaman desteklerini hissettiğimiz Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.? dedi.

Açılış konuşmasının ardından Gonca Kreş ve Fen Lisesi faaliyetlerini içeren slayt gösterisi sunuldu. Kreş öğrencilerinden Tuna Bayrak ve Enis Melih Şenay'in, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması ayakta alkışlandı.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ödül töreni sonrasında yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ?Öncelikle sizlere Sayın Valimiz Erol Ayyıldız'ın sevgi ve saygılarını iletmek istiyorum. Kendisi programdan önce ilçemizdeydi. Ancak son dakikada gelişen bir görevi nedeniyle dönmek zorunda kaldı. Beni de vekil tayin etti. Burada az önce de miniklerimizden gördük. Milli ve manevi değerlerimiz yanında sevgi gibi, kardeşlik gibi, paylaşma gibi, dayanışma gibi en temel, en insani değerleri öğreten, onunla birlikte bilimle bunları koşullandıran bir okul. Ama bu sevgi kardeşlik ve dayanışmanın yanında bu öğrencilerimizi rekabet alanına tabi tutmak suretiyle onların kişisel gelişmelerini insanlığın faydası adına kullanmaya yönlendiren Yıldırım Koleji yönetimini kutluyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber