Kömürden enerji üretiminde yeni model

Enerji Bakanı Yıldız, kömürden elektrik üretiminin artırılması için düğmeye basıldığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 323 milyon ton rezervli sahada minimum 600 Megavat (MW) kurulu gücünde santral kurumuyla ilgili ihale sürecinin başlatıldığını bildirdi.

Bakan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması programı çerçevesinde yerli ve ucuz bir enerji kaynağı olan kömürden elektrik üretiminin artırılması için düğmeye basıldığını söyledi.

Bakan Yıldız, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması programı çerçevesinde yerli ve ucuz bir enerji kaynağı olan kömürden elektrik üretiminin artırılması için düğmeye basıldığını belirterek, ''Adana Tufanbeyli'de 323 milyon ton rezervli sahada minimum 600 MW kurulu gücünde santral kurumuyla ilgili ihale süreci başlatıldı'' dedi.

Kömür ihalelerinde yeni bir yöntem belirlediklerini kaydeden Bakan Yıldız, kömürden pay almayacaklarını, santral elektrik üretmeye başladığı andan itibaren pay alacaklarını belirtti.

Bakan Yıldız, yatırımcının bürokrasi ile uğraşmaması için de 5-6 kişiden oluşan bir komisyon görevlendireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber