Projeleri dereceye giren öğretmenler ödüllerini aldı

Eğitim Metotları Geliştirme Derneği (EMGED) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle öğretmenler arasında düzenlenen 4.Uluslararası Eğitim Metotları ve Materyalleri Proje Yarışması (EMEPYA) sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organizasyon kapsamında 2 bin 448 öğretmenin bir yıl içinde ürettiği 2 bin 106 eğitim projesi içinden seçilerek finalist olarak yarışmaya davet edilen 126 proje Ankara Altınpark ANFA tesislerinde tanıtıldı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan jüri heyetinin dört farklı kategoride yaptığı değerlendirme sonucu derece alanlar belirlendi. 17 ülkenin katılımıyla gerçekleşen yarışmada 6 birincilik, 12 ikincilik, 18 üçüncülük, 25 mansiyon ve 9 jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Romanya'dan katılan ?Kıyaslama Yöntemiyle Elektrik Devresi' isimli proje uluslararası kategoride birinciliği kazanınken; ulusal kategoride Ankara'dan 2, Uşak'tan 2, İzmir'den 1 proje farklı kategorilerde birinciliğe layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan EMGED Başkanı Enver Ak, öğretmenlerin kazanımlarını yeni nesillere aktarırken ideal bir neslin yetiştirilmesi için yeni eğitim materyalleri ve yöntemlerinin geliştirmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Eğitime katkıyı amaçlamaları ve bir fedakârlığın ürünü olmaları sebebiyle yarışmaya katılan bütün projelerin ödüle layık olduğunu söyleyen Ak, organizasyonda emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey ise temsil ettiği kurumun da desteklediği bu organizasyonda proje üreten genç öğretmenleri gördüğünde büyük heyecan yaşadığını dile getirdi. Balıbey, ülke ve millet meselelerini kendine dert edinmiş bir grup eğitimcinin 4 yıl önce başlattığı ve bugün uluslararası katılımcıları olan büyük bir organizasyona dönüşen EMEPYA'nın Türkiye'nin gelişimini nitelikli eğitimde gören herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.

Jüri Heyeti Başkanı Prof. Dr. Turan Güven de Türkiye'nin yapacağı ve dünyaya öğreteceği çok şeyin olduğunu ifade etti. Bu bağlamda en çok işin genç öğretmenlere düştüğünü ifade eden Güven, hep daha ilerisini düşünmeleri gerektiği konusunda öğretmenlere öğüt verdi. Törende jüri üyelerine teşekkür ödülleri verilirken, organizasyonun sponsorlarına da birer ödül verildi. Yarışmaya katılan tüm öğretmenlere fotoğraf makinası hediye edilirken devlet okullarından katılan öğretmenlere de birer dizüstü bilgisayarı hediye edileceği sözü verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber