'Özgürlüğü getireceğiz'

Kılıçdaroğlu, "CHP, şimdi 4. büyük devrime hazırlık yapmaktadır. Demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlediği il başkanlığı kongresine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de demokrasi ve özgürlük olduğunu belirterek, kongrede iki başkan adayının yarışacağını söyledi.

CHP'nin 93 yıllık geçmişi olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Geçmişi olan, halkına hesap vermeyi namusu kabul eden, düzgün, namuslu insanların olduğu partiler ayakta kalır. Siyasi tarihimiz siyasi partilerin mezarlıklarıyla dolu. Dünya kadar siyasi parti kuruldu, ayakta kalan tek parti vardır 93 yılda o da CHP'dir. Çünkü CHP halkın partisidir, CHP ne olursa olsun bütün inançlara saygı duyan bir partidir'' diye konuştu.

Vergi eleştirisi

Türkiye'de herkesin doğduğu andan itibaren vergi verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, devlete ödenen vergilerin hesabını soracaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, son 9 yılda AKP'nin 1 trilyon 397 milyar dolar kullandığını öne sürerek, ''Bu parayla hangi kesimin derdini çözdü?" dedi.

Yolsuzluğa, kul hakkı yiyenlere direneceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum. Bütün vergi dairelerini kapatın, ne gerek var? Bütün benzin istasyonlarının önüne tabela asın, 'vergi dairesi' diye. Zaten oradan istediğiniz vergiyi alıyorsunuz.''

Başbakan Erdoğan'ın İran gezisi

Başbakan Erdoğan'ın İran'daki temaslarına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Bizim Başbakan, Seul'den geldi, Obama'nın mesajını İran Devlet Başkanı'na aktaracak. İranlı Başbakan 'Ben rahatsızım, bugün seni kabul etmiyorum' dedi. 'Ben rahatsızım, seni bugün kabul etmiyorum' dediği gün iki heyeti ayrı ayrı kabul etti. Bizim Başbakan yine bekledi, talimat almış Obama'dan, mecburen bekleyecek. Çünkü talimatı o veriyor. Bir gün bekledi. Bu, 75 milyon insanı rencide eden bir tavırdır.''

4. büyük devrim

Kılıçdaroğlu, "CHP, 3 büyük devrime imza atmış partidir, cumhuriyeti kurmuştur, sosyal demokrasiyi ve çok partili hayatı getirmiştir. CHP, şimdi 4. büyük devrime hazırlık yapmaktadır. Demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz. Herkesin özgürce konuşabildiği bir Türkiye'yi getireceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber