Turhal'daki traktör sürücüleri kazalara karşı bilgilendirildi

Tokat'ın Turhal ilçesinde havaların ısınmasıyla ilçede traktör kazalarında artış görülmesi üzerine Turhal Bölge Trafik Denetleme İstasyonu, önlemlerini artırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle traktörlerin sebep olduğu kazaların büyük çoğunluğunun traktör sürücülerine ait olduğunu belirten Bölge Trafik yetkilileri, çareyi sürücüleri eğitmekte buldu.

Kazaları aza indirmek ve sürücüleri bilgilendirmek için ilçenin ve beldelerin belli noktalarına afiş asıp, bilgilendirme broşürleri dağıttıklarını ifade eden Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Komiser Yardımcısı İsmet Yılmaz, yapmış oldukları uygulamadan sürücülerin memnun kaldıklarını ve kendilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.

Traktör sürücülerine dağıtılan bilgilendirme broşürlerinde şu bilgiler yer aldı: ?Karayoluna çıkmadan önce anayoldan gelen araçların geçişlerini bekleyiniz. Karayoluna çıktığınızda yolun sürekli olarak sağ banket kısmını kullanın. Gece ve gündüz yolda görünürlüğünüzü sağlayacak flaşörlü lambaları ve ışık donanımlarını kullanınız. Traktörlerin arızalanması, kaza ve benzeri durumlarda karayolunda durmanız gerektiğinde başka bir kazaya sebebiyet vermemek için gerekli önlemleri alınız. Traktörlerin muayenesi ve sigortasını zamanında yaptırınız. Ehliyetsiz araç kullanmayınız. Anayollara çıkışlarda traktörlerin tekerleklerini kontrol ediniz ve çamurlu lastiklerle anayola çıkmamaya özen gösteriniz. Yük üzerine yolcu almayınız. Yükünüzün sabitlenmesini iyi yaparak yola dökülmesine engel olunuz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber