Nallıhan'da Kutlu Doğum tiyatro gösterisi ile kutlandı

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Nallıhan Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından tiyatro gösterisinin de olduğu bir program düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nallıhan Şehit Vural Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen Kutlu Doğum programına, Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Nallıhan Müftüsü Mustafa Aydos ve çok sayıda davetli katıldı. 600 kişilik salonun tamamen dolduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra Nallıhan Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Ekrem Ekici programa katılanlara etti.

Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, ?Peygamber Efendimiz (sav) Kur'an-ı Kerim'in anlaşılmasında, benimsenmesinde ve uygulanmasında model olmuş rehberlik etmiştir. Getirmiş olduğu ilkeler bütün insanlığa huzur ve mutluluk verecek evrensel ilkelerdir.? dedi. Demirayak, Hz. Peygamber (sav)'in bütün güzellikleri bünyesinde barındırdığını kaydetti.

Konuşmalardan sonra program tiyatro gösterisiyle devam etti. İstanbul Fırat Kültür Merkezi (FKM) tiyatro ekibinin oynadığı 'O'nu Beklerken' adlı tiyatro gösterisi, Peygamber Efendimiz (sav)'in doğumundan evvel İran'daki Mecusileri, Mısır'daki faiz çılgınlığını, insanların bir meta gibi alınıp satıldığı köle pazarını, kız çocuklarının diri toprağa gömülmesini ve Mekke'deki putperest hayatı komedi ve dram unsurlarıyla harmanlayarak anlattı. Oyunun sonunda ise Peygamber Efendimiz (sav)'in doğumu son derece çarpıcı bir görsel anlatımla verildi. Oyundan büyük memnunluk duyduğunu dile getiren katılımcılar, Nallıhan'da ilk defa böyle bir tiyatro oyununun gösterildiğini ve anlatılanlardan insanlar için ders alınacak birçok davranışın bulunduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber