Kanlı 1 Mayıs'ta hayatını kaybedenler Kazancı Yokuşu'nda anıldı

Tarihe 'Kanlı 1 Mayıs' olarak geçen 1 Mayıs 1977'de çıkan olaylarda hayatını kaybedenler, Kazancı Yokuşu'ndaki anıtın önünde anıldı. Tertip komitesi üyeleri bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Taksim Meydanı'nda kutlanıyor. Sabah saatlerinden itibaren dolmaya başlayan Taksim Meydanı'nda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana girişlerin yapıldığı Tarlabaşı Bulvarı, Harbiye ve Gümüsuyu Caddeis'nde arama noktaları oluşturuldu.

1 Mayıs Kutlamaları'nın tertip komitesi 1977'deki kutlamalarda çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu'nda yapılan anıt önünde tören düzenledi. DİSK Başkanı Erol Ekici ve KESK Başkanı Lami Özgen'in katıldığı anmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, DSP Genel Başkanı Masum Türker de katıldı. Kazancı Yokuşu'ndaki 1 dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan DİSK Başkanı Erol Ekici, bu yıl da 1 Mayıs'ı KESK, DİSK, TMMOB ve TTB ile ortaklaşa kutladıklarını söyledi. Ekici, başta 1 Mayıs 1977 olayları olmak üzere 89, 98 ve 96 yıllarındaki kutlamalarda hayatını kaybedenlere borçlarını ödemek için alanları doldurduklarını söyledi. Ekici, ?Bundan sonra başta 77, 89 ve 96'da yitirdiğimiz 1 Mayıs şehitlerimizin failleri ve katilleri bulunup hesap verinceye kadar bu ısrarımız, kararlılığımız sürecek. Buradan tüm şehitlerimize ?bıraktığınız mirasa sahip çıkanlar var, siz rahat uyuyun' diyorum.? dedi.

Kazancı Yokuşu'ndaki anmanın ardından tertip komitesi üyeleri 1 Mayıs çelengini Taksim Cumhuriyet Anıtı'na bıraktı. Anıt önünde konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, ? 1 Mayıs'ı yıllardan sonra tekrar birlik, mücadele ve dayanışma ruhuyla kutlamanın coşkusu ve sevincini yaşıyoruz. Bunu ifade ederken yıllar öncesinden başta bu meydanda, diğer alanlarda yaşamını yitiren arkadaşlarımızın ve yoldaşlarımızın anılarına bağlılığın ifadesini bir kez daha burada haykırmak istiyoruz.? diye konuştu.

1 Mayıs kutlamalarını Taksim'de kutlamanın onuru ve coşkusunu yaşadıklarını aktaran Özgen, ?Bu bayrağı yarın, öbür gün bizden sonra gelecek arkadaşlarımız ve yoldaşlarımıza devretmenin gururu ve onuru içindeyiz. 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele gününü kutluyor ve ülkemize ve dünya halklarına barış kardeşlik eşitlik adalet ve özgürlük getirmesini temenni ediyoruz.? ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından katılımcılar çelenk önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber