Çat YİBO, Matematik, Fen ve Teknoloji Yarışması'nda 2 madalya kazandı

Çat Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Erzurum Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi'nin düzenlediği "Matematik, Fen ve Teknoloji Yarışması (ERMAFET)'nda 2 madalya kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl genelinde 80 okuldan 650 öğrencinin katıldığı ERMAFET 2012'de Çat Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu gümüş ve bronz madalyanın sahibi oldu. Hafta sonu düzenlenen etkinlikte Çat Cumhuriyet Lisesi öğrencileri Özlem Taştan ve İrem Laloğlu gümüş ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Çat Milli Eğitim Müdürü Osman Sayın, Cumhuriyet YİBO öğrencilerinin elde ettikleri başarı ile ilçeye büyük bir gurur yaşattıklarını ifade etti. Elde ettikleri başarının tesadüfi olmadığını, bunun ilçedeki eğitime sinerji kazandırdığını anlatan Sayın, "Öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attı. Bir dönemler eğitimde çok geri olan ilçemizin yakaladığı ivme artık gözlerden kaçmıyor. Öğrencilerimiz daha büyük başarılara imza atacak seviyeye geldi. Mevcut koşullarda ilçemize eğitim alanında gümüş ve bronz madalya kazandıran öğrencilerimizi ve öğretmenlerini, ailelerini tebrik ediyorum." dedi.

Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Ergün Polat da öğrencileri Özlem Taştan ve İrem Laloğlu'nun ilçenin mevcut koşulları içerisinde büyük başarı gösterdiklerini söyledi. Polat, daha önce il genelinde düzenlenen bilgi yarışmasında elde ettikleri dördüncülükten sonra ERMAFET'yada önemli dereceler elde etmelerinin kendiler açısından önemli olduğuna işaret ederek, "Bu madalyalar öğrencilerimizin moral ve motivasyonu için çok önemli. Bu başarıda Kaymakamımız Levent Yazıcı'nın SODES projesi kapsamında 33 öğrencimizi dershaneye ücretsiz göndermesinin ve okul öğretmenlerimizin özverili çalışmaları da büyük rol oynamıştır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber