İzmir Büyükşehir Belediyesi davası

İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyonu davasında tutuklu sanıklar için yapılan itirazlar bir kez daha reddedildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 gün süren dava sonunda sadece iki tutuklu sanık hakkında tahliye kararı veren mahkeme heyeti, böcek kayıtlarında yaşanan karmaşanın giderilmesi için uzman biilirkişi görevlendirdi. Çete lideri olarak hakkında 297 yıl hapis cezası istenen Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç arasında geçen konuşmalar ile diğer sanıkların önemli konuşmalarını bilirkişi döküm haline getirip mahkeme heyetine sunacak.

Mahkeme heyeti, polis ile bilirkişi arasında yapılan dökümlerde farklılık olup olmadığını kontrol edecek. Sanık avukatları, böcek kayıtlarında farklılık gördükleri taktirde bilirkişi dökümlerine itiraz edebilecek.

İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek' suçundan hakkında 297 yıl hapis cezası istenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukatlığını yapan İzmir Barosu Başkan yardımcısı Avukat Ercan Demir, şöyle konuştu:

"Biz hukukçu olarak başından beri bu operasyonun CMK 250. madde kapsamında olmadığını söylüyoruz. Söz konusu maddeden işlem yapılması için 'uyuşturucu, silah kaçakçılığı' gibi iddiaların olması gerekir. Savcının soruşturmayı 250. madde

kapsamında tutmak için b fırkasındaki 'maddi menfaat' tanımından yola çıkarak müvekkilime yönelttiği sorularda maddi menfaate ilişkin iddia yok. Daha çok ihale mevzuatından kaynaklı usule ilişkin sorular sorulmuştur.Dolayısıyla bu operasyonun 250. madde kapsamından çıkarılması gerekir"

BÖCEK KAYITLARI SAPTIRILMIŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı olan müvekkili Aziz Kocaoğlu'nu çete lideri yapan böcek kayıtlarının polis tarafından sağlıklı yapılmadığını ve büyük bölümlerde saptırmalar olduğunu belirten Avukat Ercan Demir, "Dinleme kayıtları bize çok geç verildi. Duruşmaya 15 gün kala teslim aldığımız 60 CD'lik böcek kayıtlarıını 10 kişilik avukat ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıp tek tek dökümünü yaptık. Ses kayıtlarının sağlıklı olmadığı dökümlerde büyük farklılık gördük. Örneğin bazı bölümlerde öyle olmamalı diye geçen bölümlerde polis öyle olmalıydı diye yazmış. Buna benzer bir çok yerde yanlışlık yapılmış. Bu yanlışlıklar mahkeme heyetini de yanıltıyor. Duruşmada mahkeme heyetine, böcek kayıtlarının sağlıklı olmadığını, bu kayıtlara göre sanıklara soru sorulmasının sağlıklı olamıyacağını söyledik. Mahkeme heyeti de bu talibimizi dikkate aldı ve böcek kayıtlarının çözülmesi için uzman bilirkişi görevlendirdi. Uzman bilirkişi raporunda yanlış dökümler tespit edersek yine itiraz hakkımızı kullanacağız"

TUTUKLU İTİRAZLARINA BİR KEZ DAHA RET

Yapılan 10 günlük duruşmanın ardından tutuklu sanıkların mağduriyetlerini dile getiren avukatların tahliye talepleri, mahkeme heyeti tarafından bir kez daha reddedildi. İtirazları 10 günlük süre içinde değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların kaçma şüphesi ve bir takım eksikliklerden dolayı tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber