Dr. Mustafa Aydın'a onursal doktora

Komrat Devlet Üniversitesi tarafından İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın'a onursal doktora verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından, Komrat Devlet Üniversitesi ev sahipliğinde, İstanbul Aydın Üniversitesi İşbirliği ile Moldova'da bulunan Komrat Gagauz Yeri'nde geçtiğimiz günlerde birinci EURAS Bölgesel Toplantısı yapıldı.

?Avrasya Bölgesinde Demokrasi Hareketleri? sempozyumu ile başlayan toplantıda, Avrasya'daki uluslararası gelişmeler ve bölgede son yıllardaki demokratikleşme hareketleri ele alınmıştır.

Sempozyum sonunda Komrat Devlet Üniversitesi Senatosu'nun kararı ile İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Avrasya Üniversiteler Birliği Başkanı Dr. Mustafa Aydın'a EURAS'ın kurulması ve geliştirilmesi için gösterdiği gayret yanında, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin bir dünya üniversitesi haline getirilmesi ve Komrat Devlet Üniversitesi ile tesis edilen yakın işbirliği ve gelişmesine verdiği katkılar nedeniyle Uluslararası ilişkiler alanında ?Komrat Devlet Üniversitesi Fahri Doktorası? verildi.

Toplantıya EURAS ve İstanbul Aydın Üniversitesi başta olmak üzere Azerbaycan Hazar ve Baki Asia Üniversiteleri, Romanya Andrei Şaguna Üniversitesi, Bulgaristan Gabrova Teknik Üniversitesi ve Tataristan (Rusya) Kazan Üniversitesi gibi pek çok EURAS Üyesi Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı, Rektör ve temsilcileri katıldı.

Törenin ardından EURAS üyelerinin katılımı ile birinci EURAS İşbirlikleri Toplantısı gerçekleşti. Bu kapsamda; EURAS'ın yaptığı ve planladığı faaliyetler ile ortak işbirliği alanları, yaz okulları dahil öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliği konuları görüşüldü. Program kültür turunda pek çok geleneksel gösteriler ile Gagauz Yeri mutfağından çeşitli tatların yer aldığı akşam yemeği ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber