226 çocuk fidan dikecek

Aile ve Sosyal Politikalar ile Orman ve Su işleri Bakanlıklarının desteği ile '14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan' projesi kapsamında Kayseri'de çalışmaların başladığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamında Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Erciyes Tekir yaylası ile Hisarcık arasında orman arazisi olarak belirlenen bölgeyi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli'ye teslim etti. 226 fidanın toprakla buluşturulacağı ormanlık alana fidan dikiminin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımı ile gerçekleştirileceği açıklandı. Yapılacak olan fidan dikimine 226 çocuğun katılacağı ve her fidanda çocukların kimlik bilgilerinin ağaç künyesi olacağı kaydedildi.

İl Müdürü Süleyman Karadeli, izcilik faaliyetleri kapsamında İzci Grup önderi Murat Aydemir başkanlığında izci liderlerinden Ahmet Güven ve Bekir Bıyık'ın çocuk evlerinde ve Yetiştirme Yurdu'nda kalan gençlerle birlikte 21-26 Nisan tarihlerinde Çanakkale'ye gittiklerini bildirdi.

Karadeli, "Müdürlüğümüze bağlı Yurt ve Çocuk evlerinde kalan yavrularımızın eğitimleri ve kendilerini topluma karşı ispatlamak amacıyla, çocukların faydasına olan her türlü faaliyetlerin yapılmasına destek verdiklerini ve bu faaliyetlerden sonra, çocuklarımızın sevinç ve mutluluklarını, başarılarını görmek bizleri de çok memnun ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber