'Uyuşturucu madde kullananlar bir süre sonra ticaretine başlıyor'

Antalya Emniyeti'nin başlattığı ?Dost Eli' projesiyle 166 kişi, uyuşturucu madde bağımlılığından kurtuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamında 5 bin 264 öğrenci, 191 öğretmen, 525 öğrenci velisi, 4 bin 880 çeşitli dallardaki kursiyer, 160 cezaevi personeli ve 305 narkotik suçundan tutuklu hükümlüye eğitim verildi. Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, uyuşturucu madde kullananların tedavi edilmemesi durumunda bir süre sonra bu işin ticaretine başlandığını söyledi.

Antalya Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından 2010'da madde kullanımı ve bağımlılığını önleme konusunda gençlerin, ailelerin ve toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan ?Antalya Dost Eli' projesinin kapanış kokteyli yapıldı. Antalya Emniyeti Uncalı Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıda projenin bir yıllık değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, uyuşturucunun bir insanlık suçu olduğunu ifade etti. Uyuşturucu kullanan kişinin akli melekelerinde zafiyet kayıplar meydana geldiğini hatırlatan Ali Yılmaz, aynı zamanda bu kişilerin akli ve ruhsal çöküntüler yaşadığını kaydetti.

Uyuşturucu kullanan kişilerin kendisine, ailesine ve topluma verebileceği hiç bir şey olmadığını belirten Yılmaz, uyuşturucu kullanan kişinin maddeyi bulabilmek için her türlü suçu kolaylıkla işlediğine dikkat çekti. Uyuşturucuyla mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle olmayacağını belirten Yılmaz, ?Uyuşturucuyla mücadele edebilmek için arz talep ve rehabilitasyon dediğimiz 3 aşamalı bir mücadele gerekir. Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele edip, talebi azaltıp kullanan kişileri tedavi ettirerek yeniden topluma kazandıracaksınız. Bunlardan birini eksik yaparsanız başarılı olmazsınız.? dedi.

Uyuşturucuyla mücadelede çok ciddi çalışmaların yapıldığını belirten Yılmaz, bunun yeterli olmadığını söyledi. Mücadelede önemli olanın talebi azaltmak olduğunu ifade eden Yılmaz, bunu yapmak için de kullanıcıların tedavi edilmesi gerektiğini kaydetti. Aksi durumda her kullanıcının bir müddet sonra satıcı haline dönüştüğünü anlatan Ali Yılmaz, ?Ve satıcıların sayısı arttıkça kullanıcıların sayısı artıyor. O zaman bizim yapmamız gereken şey birlikte çalışmaktır. İşte Antalya Dost Eli Projesi'nin ana mantığı budur. Bu projenin başarısında herkesin katkısı var. Bu proje örnek bir projedir. Bu proje bir çok yerde örnek alınarak; ?Nasıl yaptınız? Nasıl başardınız?' diye bize sorulan bir projedir.? diye konuştu.

PROJE KAPSAMINDA 166 KİŞİ MADDE BAĞIMLIĞINDA KURTULDU

KOM Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu, Antalya'nın iklimi nedeniyle göç aldığını ve turizm şehir olması nedeniyle sirkülâsyonun çok fazla olduğuna değindi. Bu nedenle gençlerin uyuşturucu maddeye daha kolay ulaştığını ve başladığını belirten Erikoğlu, ?Antalya Dost Eli' projesinin de bu amaçla başlatıldığını söyledi. Erikoğlu, 2010 Nisan ayında başlatılan proje kapsamında bu güne kadar 166 kişinin uyuşturucu madde bağımlığında kurtarıldığını açıkladı.

Konuşmaların ardından proje destek veren kurum temsilcilerine plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber