Yozgat'ta günlük 42 bin 920 öğrenciye süt dağıtılacak

Yozgat Valisi Necati Şentürk, il genelinde 365 okulda eğitim gören 42 bin 920 öğrenciye süt dağıtımının yapılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde düzenlediği, ''Okul Sütü Projesi'' kapsamında Yozgat'ta İlköğretim okullarında süt dağıtımı yapıldı.

Gazi Mustafa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen süt dağıtımı Yozgat Valisi Necati Şentürk, Milli Eğitim Müdürü Sami Kuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ünal Koçak ve diğer yetkililer tarafından gerçekleştirildi.

Vali Şentürk, süt dağıtımı sonrası yaptığı açıklamada, sağlıklı günler için tüm Türkiye'de olduğu gibi Yozgat'ta da bugünden itibaren öğretmenler eşliğinde öğrencilere süt dağıtılacağını belirtti. Günlük olarak, yeterli süt tüketiminin çocuklarda bağışıklık sistemini geliştirdiğini ifade eden Şentürk, dişlerin ve kemiklerin gelişimi açısında da sütün önemli olduğunu kaydetti.

Yozgat genelinde 365 okulda günlük 42 bin 920 öğrenciye süt dağıtımının yapılacağını ifade eden Vali Şentürk, "Sağlıklı ve dengeli beslenmenin çocukların okul gelişiminde ve eğitim hayatlarında yeri düşünüldüğünde hazırlanan bu program doğrultusunda Öğrencilerimizin gelişme oranlarının arttırılması gibi esaslar göz önünde bulundurularak günlük 200 mini litre kadar uzun ömürlü özel kutularda süt dağıtılması planlanmıştır.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber