Çocuklar bir damla yağmur için duaya el açtı

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde kurak geçen bahar nedeniyle köylüler yağmur duasına çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ön safta yer alan çocuklar bir damla yağmur için el açtı.

Yoğun kar yağışlı bir kış mevsiminin ardından bahar aylarının kurak geçmesi çiftçileri endişelendiriyor. Havaların kurak geçmesi sebebiyle Şereflikoçhisar'a bağlı Şereflidavutlu köyünde çiftçiler yağmur duasına çıktı. Açık alanda toplanan köylüler, burada bulunan çeşmelerde abdest alarak öğle namazını kıldı, ardından emekli imam Hüseyin Tekdüz yağmur namazı kıldırdı. Çiftçiler, emekli imamlar Hüseyin Tekdüz ve Dede Kılıç eşliğinde yağmur yağması için topluca dua etti. Duada çocukların duası çabuk kabul olur diye, çocuklar ön safta yer aldı.

Emekli imam Dede Kılıç, nisan ayının kurak geçmesi üzerine köylülerle birlikte yağmur yağması için duaya çıktıklarını belirterek, ??Allah kendisine açılan elleri hiçbir zaman geri çevirmez. İnşallah yüce Rabbim kabul eder ve yağmur yağar.'' dedi.

Yağmur duasına katılan vatandaşlar, nisan ayının kurak geçtiğini buğday, arpa, nohut ve kimyon gibi ürünlerin kuruma aşamasını geldiğini, yağmur yağması için duaya çıktıklarını söyledi. Namaz ve yağmur duasının ardından, vatandaşlara kesilen kurban etlerinden ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber