'Türkiye'de bilişim geliri 9 yıl içerisinde 3'e katlandı'

Gökçen Özdoğan Enç, Türkiye'de 9 yıl içinde bilişim gelirlerinin 11.5 milyar dolardan 34 milyar dolara çıktığını söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Antalya Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ile Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, Türkiye'de 9 yıl içinde bilişim gelirlerinin 11.5 milyar dolardan 34 milyar dolara çıktığını söyledi.

Antalya Milletvekili Enç, Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında yaptığı açıklamada, 17 üyeden oluşan TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu'nun çalışmalarına 15 Mart'tan itibaren başladığını belirtti.

Komisyonun amacının toplumsal farkındalık oluşturmak ve toplumda internetin olumlu yönde kullanmasını sağlamak olduğunu belirten Enç, 2012 yılı ilk 3 ayı verilerine göre ülkede sabit internet kullanıcı oranı yüzde 42,5, mobil internet kullanıcı oranı yüzde 12,5 ve toplam kullanıcı oranının ise yüzde 55 olduğunu kaydetti.

Milletvekili Enç, "Meclis Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, 15 Mart tarihinde Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığında çalışmalarına başladı. Komisyonun kurulma amacı bilgi toplumu olma yolunda bilişim sektörünün gelişimi ve internet kullanımının başta çocuklar, gençler ve aile yapısı üzerinde olmak üzere sosyal etkilerinin araştırılmasıdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber