Başkan Ergün'ü, temel atma töreninde kaçak yapı sahipleri protesto etti

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü, temel atma töreninde yıkım tebligatı yapılmış kaçak yapı sahipleri protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Ergün, Adnan Menderes Mahallesi'nde, Adnan Menderes Spor Tesisleri'nin temel atma töreninde katıldı. Konuşma yapmak için kürsüye çıkan Ergün, tesisin hemen yanında bulunan ve yıkım tebligatı yapılmış kaçak yapı sahiplerinin protestosu ile karşılaştı. Ergün'ün kürsüde konuşma yaptığı sırada dinleyici sıralarında bulunan iki kadın "Birilerini sevindirirken birilerini mağdur etmeyin" ve, "Oy istediniz oy verdik. Şimdi verdiğiniz sözleri istiyoruz" yazılı döviz açtı.

Konuşmasının ardından başka bir vatandaş da Başkan Ergün'e doğru yürüyerek, ?Evlerinizi yıkmayacağım diye seçimden önce gelerek bize söz vermiştin. Nasıl olsa bir daha bize oy istemeye gelirsin." diye seslendi. Protestocuya tepki gösteren Ergün, "Sen buraya provokatörlük yapmaya mı geldin? Burada hayırlı bir hizmetin temelini atıyoruz. Bir dahaki seçimde sen de oy verme.? diye karşılık verdi. Başkan Ergün'e doğru yürüyen vatandaş, zabıta ekipleri tarafından tören alanından uzaklaştırıldı.

Törenden sonra gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Ergün, kaçak yapı yıkım tebligatının yapıldığı yerin, İnşaatçılar Çarşısı'nın yapılacağı yer olduğunu söyledi. Ergün, ?Burada kaçak olarak yapılmış konutlar var. Biz 2009 yılından sonra geldiğimizden beri geçen süreçte de orada 15'e yakın kaçak yapılan bina var. Bunların yıkımı ile ilgili kararları da geçen ay içinde kendilerine tebliğ ettik. Vatandaşların da bu konuda serzenişleri var. Sonuç itibariyle biz kanunlar çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Bu adalar üzerinde, İnşaatçılar Çarşısı ile ilgili yer ayrılmış durumda. Bunların da orada tabii ki mağduriyetleri söz konusudur. Bu konuda evlerinin yıkılmaması ile ilgili bir talepleri var ama yapılar kaçak. Ruhsatsız ve kaçak olarak yapılan evler. Kanun ne derse biz onun arkasındayız. Kanunlara uymak zorundayız. Muhakkak birileri üzülüyor, birileri seviniyor aa yasal prosedür çerçevesinde ne gerekiyorsa onu yaparız.? dedi.

Ergün daha sonra protokol üyeleriyle birlikte spor tesislerinin temelini attı. Ergün, temelin içine nazar boncuğu saçtı. Tesislerin zemini, tribünleri, kafeteryaları, basketbol ve tenis sahalarının yanısıra çevre düzenlemeleriyle profesyonel bir görünüme sahip olacağı belirtildi. Tesislerden amatör spor kulüplerinin yararlanmasının yanısıra Manisa'da zaman zaman düzenlenecek uluslararası turnuvalara da evsahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olduğu bildirildi.

Temel atma törenine Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, davetliler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber