109 sahte savcı ve polis, gerçek savcıya ifade verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telefonla kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen suç örgütüne yönelik 13 il, 8 ilçede yapılan operasyonda gözaltına alınan 109 kişi adli mercilere sevk edildi. Sahte savcı ve polisler bu kez gerçek savcıların karşısında ifade verecek.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütlerinin adlarını kullanıp telefonla aradıkları kişilere; kimlik veya banka hesabı bilgilerinin kullanıldığını, soruşturma için kendi verdikleri hesaba para yatırmaları gerektiğini belirterek dolandırıcılık yapan kişilere yönelik çalışma başlattı. Şikayetler üzerine polis, yaklaşık 8 çeteye yönelik fiziki ve teknik takip gerçekleştirdi. İstihbarat çalışmaları sonucu, jandarma ekiplerinin de desteğiyle 13 il, 8 ilçede 64 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlenip 109 kişi gözaltına alındı.

Aramalarda çok miktarda 100 ve 200 liralık banknot, ziynet eşyası, banka dekontları, başkaları adına çıkartılan SIM kartlar ele geçirildi. Gözaltına alınan çete elemanlarının bugüne kadar çok sayıda kişiyi yaklaşık 3 milyon lira dolandırdığı belirlendi.

Zanlılar, Emniyet müdürlüğünde 4 gün süren ifadelerinin ardından iki otobüsle adli mercilere sevk edildi. Çete üyeleri, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt üyesi olmak, örgüt adına suç işlemek, nitelikli dolandırıcılık, tehdit ve hakaret, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak, sahtecilik.'' ile suçlanıyor.

Polis, kendilerini emniyet mensubu veya savcı olarak tanıtan çete üyelerinin vatandaşlarla yaptıkları görüşmeleri Şanlıurfa'da 'çağrı merkezi' gibi kullanılan evlerde yaptıkları belirledi. Zanlıların vatandaşları ise telefondan duyulacak şekilde zaman zaman polis telsizi sesi kullanarak ikna etmeye çalıştıkları da anlaşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber