Askere misafirhaneler kurulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İç güvenlik ve iç güvenliği destekleyen bölgelerde, ordu mensuplarının toplu olarak güvenli bir ortamda ikametinin sağlanması amacıyla iç güvenlik misafirhaneleri kurulabilecek.

Ordu Evleri, Askeri Gazinolar Ve Sosyal Tesisler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, iç güvenlik ve iç güvenliği destekleyen bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin toplu olarak güvenli bir ortamda ikametinin sağlanması amacıyla sosyal tesis statüsünde iç güvenlik misafirhaneleri kurulabilecek.

Misafirhanelerden tüm Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve aileleri kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenecek esaslar dahilinde faydalanabilecek.

Orduevi, askeri gazino ve sosyal tesislerden yararlanmak için her seviyedeki muvazzaf personelin brüt maaşından kesilen binde bir oranındaki üye aidatı, Genelkurmay Başkanlığı'nın açtırdığı banka hesabına yatırılacak.

Emekli personel, orduevi, askeri gazino ve sosyal tesislere girebilmek için orduevi veya askeri gazino müdürlüklerine üye aidatı yatıracak. Bu aidatlar, Genelkurmay Başkanlığı'nın açtırdığı banka hesabına aktarılacak.

Orduevleri, askeri gazino ve sosyal tesislerin işletmelerinden elde edilen gelirlerle alınan, ancak zamanla kullanım dışı kalmış, kullanılabilir durumdaki ihtiyaç fazlası malzemeler en az tugay ve eşiti komutanlığın izniyle başka birliğe devredilebilecek.

Personelden toplanan kart ücreti ve üye aidatları bu yerlerin bakım, onarım, mal ve hizmet alımına ilişkin ihtiyaçların karşılanmasında kullanılacak.

Yönetmelik orduevleri, askeri gazinolar ve sosyal tesislerin ihtiyaçları için yaptıkları harcamalara denetim de getiriyor.

Daha önce hangi esaslara göre yapılacağı belirlenmeyen ihtiyaçların karşılanması, yönetmelikle kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca çizelgeleri destekleyici belge ve bilgilerle Genelkurmay Başkanlığı'na bildirilmesi şartına bağlandı.

İhtiyaç Değerlendirme ve Kaynak Tahsis Komisyonu tarafından ihtiyacın onaylanması halinde Genelkurmay Başkanlığı'nın açtırdığı hesapta toplanan paradan, ilgili sosyal tesise kaynak verilecek ve kaynak tahsis edilen makamlar, harcama belgelerini Genelkurmay Personel Başkanlığı'na gönderecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber