Sanık: Kanserim, tedavi olmak için tahliyemi istiyorum

Futbolda 'şike' davasının tutuklu sanığı Ahmet Çelebi, kanser hastası olduğunu ve tedavi olabilmek için tahliye edilmesini talep etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanık Ahmet Çelebi, ilerlemiş kanser hastası olduğunu belirtti ve tedavi olabilmek için tahliyesini istedi. İbrahim Akın'ı tanımadığını belirten Çelebi, ?Yusuf Turanlı'nın futbolcusu olduğunu dahi bilmiyordum. Kombine almaya gittiğim gün kulüpte İlhan Ekşioğlu yoktu. Sivas'ta da İlhan Ekşioğlu'nun misafirini alkol almak istediği için Ticaret Odası'na götürdüm.? dedi.

Davanın tutuksuz sanığı Mecnun Otyakmaz'ın şike yapılması için herhangi bir talimat vermediğini anlatan Çelebi, ?Mehmet Yıldız çok iyi biridir. Şikeye dair kendisine bir teklifim olmadı. Zaten kendisi de böyle bir teklifi kabul edecek kişilikte değildir.? diye konuştu. Mecnun Otyakmaz ile Bülent İşcen arasındaki telefon görüşmesinin Fenerbahçe-Sivasspor maçının bilet fiyatlarına ilişkin olduğunu kaydeden Çelebi, ?Bu bile şike olarak yorumlandı. Benim İşcen ile yaptığım görüşmede 'operasyon' dememin nedeni ise kendisiyle ortak bir gemi almak için yaptığımız ticari girişimlerden ibarettir.? ifadelerini kullandı.

Duruşmada ek savunma yapan tutuklu sanık Menajer Ali Kıratlı, soruşturma ve davayı yol kazası şeklinde yorumladı. Kendisinin olaylarla hiç bir ilgisinin olmadığını, finans işiyle uğraştığını ancak spor çevresinin çok geniş olduğunu anlatan Kıratlı, mahkeme sayesinde eski saygınlıklarına kavuşacaklarını dile getirdi. Kıratlı, ''Fenerbahçe büyüktür şike yapmaz. Bu suçların yanlışlıkla üzerimize yapıştırıldığını düşünüyorum.? dedi. Bunun üzerine mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, ''Biz sen yaptın mı diye soruyoruz.'' sorusu üzerine Kıratlı, ''İnsan kendisi için şike yapmaz. Yüzsüz olduk yine ama ben tahliyemi istiyorum.'' şeklinde cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber